Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Prvý fanúšik svadby sa utáboril pred londýnskym opátstvom

John Loughrey
John Loughrey

LONDÝN - Prvý fanúšik kráľovskej svadby si už zaistil miesto pred londýnskym Westminsterským opátstvom, odkiaľ bude sledovať svadbu britského princa Williama a Kate Middletonovej.

John Loughrey (56) si rozložil tábor na chodníku na druhej strane cesty vedúcej zo slávneho opátstva. Mužovo vybavenie tvorí iba spací vak a dve veľké papierové tašky so vzorom britskej vlajky. Fanúšik má v úmysle zostať tam celý týždeň, aby mu miesto neobsadili očakávané desaťtisíce divákov a aby mal v piatok 29. apríla dobrý výhľad na veľkú udalosť.
      
"Som zástanca kráľovstva a v tejto krajine je mnoho takýchto rojalistov,"
povedal dnes Loughrey, dlhoročný fanúšik zosnulej princeznej Diany, matky princa Williama.
      
"Prišiel som sem v pondelok 25. apríla, na štátny sviatok. Prišiel som sem presne o piatej hodine, keď (hodinová veža Westminsterského paláca) Big Ben päťkrát odbila a signalizovala meno Diana, D-I-A-N-A," vysvetlil Loughrey.
      
Bývalý šéfkuchár drobnej postavy sa šťastne rozprával s davom novinárov a televíznych štábov. Napriek chladnému počasiu mal oblečené iba tričko ozdobené fotografiou kráľovského páru, k pásu mal nad nohavicami pripevnený plagát s vytlačenou snímkou snúbencov a na hlave pletenú čiapku so vzorom britskej vlajky.
      
"Dúfam, že v ten deň nebude pršať, ale ak aj bude, my Briti sme na to zvyknutí,"
povedal muž. Dodal, že fanúšikovia tejto svadby si jednoducho otvoria dáždniky s farbami a vzorom britskej zástavy.
      
Loughrey, ktorého partnerka zomrela v roku 2003 na rakovinu kože, povedal, že v októbri 2007 tri dni kempoval pred kráľovským súdnym dvorom, keď prebiehalo vyšetrovanie Dianinej smrti pri autonehode v Paríži spred desiatich rokov.
      
"Diana by bola veľmi hrdá na manželstvo svojho syna princa Williama a na princa Harryho ako ženíchovho svedka. Vo Westminsterskom opátstve bude s nimi v ten výnimočný deň a vždy," dodal fanúšik.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu