Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Nevyčerpané eurofondy sa najpravdepodobnejšie použijú na energošeky

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Po stredajšom rokovaní vlády v súvislosti so zámerom Európskej komisie (EK) umožniť Slovensku použiť 1,5 miliardy eur z nečerpaných eurofondov na zníženie vysokých cien energií o tom informoval minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina).

Minister práce Milan Krajniak k využitiu nevyčerpaných eurofondov (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"To, že EK schválila zámer, ešte neznamená, že zámer schváli Európsky parlament (EP). Dnes vieme, že zámer Slovenska má podporu EK, bude sa o tom rokovať v EP. Preto sme dnes už aj na rokovaní vlády o tejto otázke pomerne dlho diskutovali. Definitívnu podobu (riešenie) bude mať až vtedy, keď budeme vedieť, že návrh EP schválil, a keď budeme môcť z eurofondov tých 1,5 miliardy eur stiahnuť. Myslím si, že najpravdepodobnejšie, na čo sa to bude dať použiť, sú energošeky pre domácnosti. To je také najjednoduchšie, čo sa dá urobiť," spresnil.  

Podľa svojich slov však minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR nevylučuje v súvislosti s energiami ani prípadný dočasný kurzarbeit. "Jednoduchšie tie peniaze na pomoc bude poslať takým spôsobom, že priamo znížime ceny energií. Však na tento účel to má byť určené," dodal Krajniak.
 

Viac o téme: VládaEurofondyMilan Krajniak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu