Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

TOMU NEUVERÍTE Šéfovia sa im hádajú, oni sú na dovolenke: FOTO Poslanci SaS a OĽaNO spolu pri mori

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: archív topky)

BRATISLAVA – Všetci máme v pamäti ostré hádky medzi predsedami dvoch koaličných strán. Konkrétne máme na mysli Richarda Sulíka z SaS a Igora Matoviča z OĽaNO. Po výmenách názorov, ktoré si šéfovia strán posielali cez médiá, tu je prekvapenie. Poslanci oboch strán sa totiž stretli na dovolenke v Bulharsku!

Konkrétne sa na dovolenke v bulharskom Sunny beach stretol poslanec za liberálov Miroslav Žiak s konzervatívnym kolegom z OĽaNO Tomášom Šudíkom. Na fotografiách je vidno, že si obaja dovolenku užívajú a napriek nezhodám a sporom, ktoré proti sebe viedli ich stranícki šéfovia, sa nemajú problém spolu odfotiť. Ba čo viac, neštítia si spolu vybehnúť aj na drink do plážového baru. Zrejme medzi sebou nemajú tak napäté vzťahy, ako bývalý expremiér s ministrom hospodárstva.

TOMU NEUVERÍTE Šéfovia sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: archív topky)

Animozity medzi Sulíkom a Matovičom

Spory medzi ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom a vtedajším premiérom Igorom Matovičom sa začali ešte počas prvej vlny koronavírusu. Dôvodom bol Sulíkov status na sociálnej sieti, kde kritizoval Matovičove rozhodnutia o tom, aby armáda na hraniciach okresov kontrolovala motoristov. Situácia sa však počas jesene, teda keď na Slovensku začala zúriť druhá vlna koronavírusu, ešte zhoršila. Dôvodom bolo napríklad to, že pandemická komisia predstavila nápad uzatvoriť fitness centrá, kiná a reštaurácie, s čím Sulík nesúhlasil. Vtedy aj odišiel z rokovania Ústredného krízového štábu, za čo si od koaličných kolegov vyslúžil spŕšku kritiky.

Následne sa dôvodom slovných prestrelok stal aj premiérov nápad s plošným testovaním. Kým Matovič chcel plošne testovať, Sulík hovoril, že by sme sa mali zamerať skôr na plošné očkovanie. Ba čo viac, Matovič Sulíka obviňoval za tisícky obetí koronavírusu. A to kvôli tomu, že v decembri nenakúpil potrebný počet antigénových testov. 

TOMU NEUVERÍTE Šéfovia sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Obaja počas dlhých mesiacov toho druhého nazývali rôznymi prívlastkami a pejoratívami. Sulík o Matovičovi hovoril ako o pomstychtivom človeku a naopak, expremiér nadával ministrovi hospodárstva do idiotov, ktorý môže za tisícky mŕtvych. V marci zažívala koalícia obrovskú krízu pre nákup ruskej vakcíny Sputnik V, o ktorej Igor Matovič a vtedajší minister zdravotníctva Marek Krajčí neinformovali svojich koaličných kolegov. Proti nákupu zbrojila nielen SaS, ale aj strana Za ľudí. Kríza vyústila do zmeny na poste šéfa rezortu zdravotníctva a výmeny premiéra. 

Viac o téme: DovolenkaHádkySaSBulharskoOĽaNOMiroslav ŽiakTomáš Šudík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu