Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Opoziční poslanci nešetria kritikou voči Sakovej: Hnevajú ich najmä kroky v rámci polície

Denisa Saková
Denisa Saková (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA - Ministerke vnútra Denise Sakovej (Smer-SD) vyčítajú opoziční poslanci z parlamentného brannobezpečnostného výboru najmä kroky v rámci polície. Vyplýva to z ich hodnotení roka 2019. Milan Laurenčík z SaS vytýka ministerke, že odňala tímu Kuciak vyšetrovanie prípravy vraždy prokurátora Maroša Žilinku a advokáta Daniela Lipšica, a dala ho inšpekcii ministerstva vnútra, ktorú podľa poslanca Saková priamo riadi.

Podľa Milana Krajniaka z hnutia Sme rodina sa polícii stále nedarí stíhať páchateľov najrozsiahlejšej finančnej kriminality. "Polícia stíha ľudí za vyslovenie názorov, stíha bežných podnikateľov za daňovú kriminalitu, ale tie najväčšie “biele goliere”, ktoré páchajú finančnú kriminalitu v stámiliónoch, jej stále unikajú," skonštatoval.

Nezaradený poslanec Ľubomír Galko v hodnotení spomenul snahu ministerky o transformáciu rodných čísel. O návrhu zákona hovorí ako o "dobrodružstve" za ťažké milióny, ktoré našťastie nevyšlo. Zavedenie nových identifikátorov fyzických osôb schválila vláda v novembri, o zákone však rozhodne až nový parlament.

Predseda brannobezpečnostného výboru Anton Hrnko z koaličnej SNS vidí ako problematické ohodnocovanie príslušníkov Policajného zboru SR a Hasičského a záchranného zboru SR. Ministerka mohla byť podľa neho dôslednejšia, za vzor jej dáva svojho straníckeho kolegu a ministra obrany Petra Gajdoša.

Viac o téme: Polícia SaSDenisa Saková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu