Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Sulík priznal, že prehováral lídrov opozície, aby nezobrali galkovcov: Tak vám treba, blbci!

Richard Sulík a členovia Demokratickej strany Zobraziť galériu (3)
Richard Sulík a členovia Demokratickej strany (Zdroj: Topky/Maarty, SITA/Alexandra Čunderlíková)

BRATISLAVA - Demokratická strana je dnes známa tým, že prichýlila bývalých členov SaS na čele s Ľubomírom Galkom. Ich odchod zo strany SaS prebehol ešte minulý mesiac. Na verejnosť však unikol súkromný status predsedu liberálov, ktorý má poodhaľovať čosi viac o tom, aká atmosféra vládla v strane po ich odchode. Neskrýval v ňom nadšenie, že galkovcom sa nedarí etablovať svoj tábor v relevantných opozičných subjektoch. Zo statusu tiež vyplýva, že o ich budúcnosti sa rozprával s viacerými lídrami opozície.

Sulík sa v spomínanom statuse rozhovoril o bývalých členoch liberálnej SaS, ktorej šéfuje. "Myslím si, že nie som škodoradostný človek, ale teraz pociťujem satisfakciu. Potom, čo skupinka po svojom odchode nastvárala, im schuti doprajem, že sú všetkým ukradnutí," myslí si v úvodných slovách predseda SaS.

Sulík priznal, že prehováral
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Demokratická strana, Richard Sulík)

Sulík okrem iného tvrdí, že bývalí členovia, o ktorých je reč, im ukradli stránku, klamali a tiež "kydali kade chodili". Okrem iného sa priznal, že o odídencoch diskutoval s Igorom Matovičom či Borisom Kollárom. Tieto politické subjekty o nich neprejavili záujem, čo Sulíka potešilo. Z komunikácie ale vyplýva, že spomínaní lídri sa zrejme rozhodli ich nezobrať po tom, ako Sulík prejavil svoj názor. "Oceňujem aj férový prístup Matoviča a Kollára, ktorí sa ma pýtali, čo ja na to a rešpektovali, že nechcem, aby ich brali ako celok. Aj Kiska sa zachoval férovo, lebo tiež mi dal slovo, že ich nezoberie. PS a Spolu sa vyjadrili už dávnejšie, to ale riešila skôr Lucia," tvrdí v statuse Sulík.

Sulíkov drsný odkaz

Ich odchod mu neprekáža a dokonca im zanechal aj nepríjemný odkaz. "Tak im treba, blbcom. Mali a mohli mať všetko - všetci na kandidátke, štyria z nich v prvej desiatke, dvaja podpredsedovia, komunikačné, mali svoje témy, boli v médiách koľko len chceli, mali úplnú voľnosť vo svojom konaní. Jediné, čo nemohli, bolo zmocniť sa strany," dodal predseda Sulík.

Sulík priznal, že prehováral
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Zareagovali citátom indického mysliteľa

Odídenci zo strany zareagovali len prostým citátom Mahátma Gándhího: „Najskôr vás ignorujú, potom sa vám smejú, potom na vás útočia a nakoniec vyhráte.“

V Demokratickej strane sa v súčasnosti nachádzajú poslanci ako Jana Kiššová, Ľubomír Galko, Natália Blahová či Jozef Rajtár, ktorí po vnútorných nezhodách s Richardom Sulíkom a po jeho výzve odišli v priebehu októbra z hnutia Sloboda a Solidarita. Predtým v strane ešte stihli vytvoriť platformu Demokratického jadra.

Viac o téme: Richard SulíkĽubomír GalkoJana KiššováDemokratická strana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu