Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Beblavý reaguje na výroky o Gorile: Fico aj Pellegrini dobre vedia, že klamú

Miroslav Beblavý a Michal Truban Zobraziť galériu (3)
Miroslav Beblavý a Michal Truban (Zdroj: Topky/Vlado Benko Jr. )

BRATISLAVA - Líder a predstaviteľ mimoparlamentného subjektu Spolu Miroslav Beblavý usporiadal tlačovú konferenciu, na ktorej reagoval na tvrdenia premiéra Petra Pellegriniho a Roberta Fica k zverejnenej nahrávke v kauze Gorila. Beblavý mal po boku aj predsedu Progresívneho Slovenska Michala Trubana.

VIDEO Reakcia Miroslava Beblavého na tvrdenia Roberta Fica a Petra Pellegriniho o kauze Gorila:

Miroslav Beblavý reaguje na tvrdenia Fica a Pellegriniho o Gorile

Predstavitelia mimoparlamentnej opozície pred štvrtkovým protestom pred domom hlavného aktéra údajnej Gorily - Jaroslava Haščáka, usporiadali mimoriadny brífing, na ktorom Miroslav Beblavý ako bývalý člen SDKÚ-DS reagoval na tvrdenia Petra Pellegriniho a Roberta Fica.

"Ten obsah je taký, že Robert Fico môže kľudne spať. Nezaznelo tam nič, čo by hovorilo o porušení zákona a nekalej činnosti," uviedol včera predseda vlády a dodal, že ide o súčasť života lídra neparlamentnej strany Beblavého. "Mal by ticho šúchať nohami a neprichádzať tu ako spasiteľ sveta," uzavrel Pellegrini na margo lídra Spolu. Podobný nazor dnes zdieľal na tlačovej konferencii šéf Smeru Fico, ktorý už Beblavého na jednom zo svojich videí nazýva aj gorilím mláďaťom.

Beblavý vysvetľoval, ako to bolo

"Zvolali sme túto tlačovú konferenciu s nechuťou, ale musíme brániť našu koalíciu PS/Spolu," uviedol na začiatok tlačovky programový líder spomínanej koalície. "Považujem to hádzanie špiny z ich strany (Pellegrini, Fico pozn. red.) za mimoriadne nevhodné, pretože obaja vedia že klamú," myslí si Beblavý.

VIDEO Beblavý reaguje na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Benko Jr. )

Začal s vysvetľovaním kauzy. "Kauza Gorila sa odohrávala v rokoch 2005-06, kedy som ako nečlen strany bol štátnym tajomníkom pod Ivetou Radičovou. Nebol som na rozdiel od Roberta Fica na Vazovovej, nestretával som sa ani sa nestretávam s oligarchami, na nahrávke nie som ani sa tam nespomínam. O Gorile som nevedel až do momentu, keď sa objavila pred voľbami v roku 2011 na internete počas volebnej kampane a nikto si nebol istý, či je pravá a či to nie je len súčasť predvolebného boja," pokračuje Beblavý .

VIDEO Beblavý reaguje na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Benko Jr. )

"Keď som sa pýtal svojich straníckych šéfov na Gorilu, hovorili mi to, čo hovorili verejne - že nie je pravá a že sa ničoho nedopustili. Kandidoval som vtedy z 20. miesta na kandidátke a ľudia ma prekrúžkovali na šieste. Keď som sa stal poslancom, Annu Bubeníkovú som dokonca stíhal v parlamentnom výbore. Stíhanie zastavili práve hlasy poslancov Smeru. Proti oligarchom ako Penta preukázateľne bojujem, chodili mi od nich výhražné listy, bojoval som proti Paškovým kauzám," uzatvára Beblavý.

Viac o téme: ReakciaRobert FicoMiroslav BeblavýPeter Pellegrini
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu