Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Šimková v novej funkcii: Stala sa hlavnou odborníčkou pre všeobecné lekárstvo

Adriana Šimková
Adriana Šimková (Zdroj: PR článok)

BRATISLAVA - Hlavnou odborníčkou Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR pre odbor všeobecné lekárstvo sa stala Adriana Šimková. Do funkcie ju od 1. septembra vymenovala ministerka zdravotníctva SR Andrea Kalavská (nominantka Smer-SD). Potvrdila to hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová.

"Šimkovú ministerka do funkcie vymenovala na základe odporúčania výboru príslušnej odbornej spoločnosti, výboru príslušnej stavovskej organizácie a sekcie zdravia ministerstva," uviedla Eliášová. Zväz ambulantných poskytovateľov (ZAP) želá Šimkovej veľa odhodlania, entuziazmu a síl pri napĺňaní úloh a cieľov, ktoré sú s výkonom tejto funkcie spojené.

"Veríme, že sa jej podarí v mene všetkých všeobecných lekárov na Slovensku presadzovať a realizovať nevyhnutné a potrebné opatrenia za účelom udržania kontinuálnej dostupnosti kvalitnej primárnej všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre našich pacientov," hovorí zástupkyňa výkonného riaditeľa ZAP Michaela Nezníková. MZ SR na začiatku augusta potvrdilo odchod hlavnej odborníčky pre všeobecné lekárstvo Jany Bendovej. Tá vo funkcii pôsobila od mája 2018.

Viac o téme: Ministerstvo zdravotníctvaAndrea KalavskáAdriana Šimková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu