Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

SaS sa raduje z Nicholsonovej: Podarilo sa jej to, čo ešte žiadnemu nášmu europoslancovi

Lucia Ďuriš Nicholsonová
Lucia Ďuriš Nicholsonová (Zdroj: archív Lucie Ďuriš Nicholsonovej)

BRATISLAVA - Strana Sloboda a Solidarita tvrdí, že Lucii Ďuriš Nicholsonovej sa podarilo to, ešte žiadnemu inému slovenskému europoslancovi. Stala sa predsedníčkou výboru Európskeho parlamentu pre zamestnanosť a sociálne veci.

„Teší nás, že nominantka strany Sloboda a Solidarita získala významnú funkciu v Európskom parlamente. Očakávame, že získa nové skúsenosti v oblasti sociálnej politiky a dokáže ich zúročiť aj v prospech občanov Slovenskej republiky. V tejto súvislosti považujeme za dôležité pripomenúť, že k jej zvoleniu napomohlo nielen to, že je europoslankyňou z členského štátu východnej Európy, ale aj to, že kandidovala za demokratickú a proeurópsku stranu," informoval hovorca strany Róbert Buček.

Slovenskú europoslankyňu Luciu Ďuriš Nicholsonovú dnes zvolili za predsedníčku výboru EP pre zamestnanosť a sociálne veci. Zahraničné médiá upozorňujú, že o tento post sa uchádzala bývalá poľská premiérka Beata Szydlo, ani na druhý pokus však neprešla. Frakcia európskych konzervatívcov preto nominovala Ďuriš Nicholsonovú, ktorú zvolili na prvý raz.

Europoslankyňa už počas kampane avizovala, že sa chce venovať sociálnym témam na európskej úrovni. Takými sú napríklad zosúlaďovanie rodinného a pracovného života, pomoc zdravotne ťažko postihnutým občanom, ale aj aktívne starnutie a inklúzia sociálne vylúčených spoločenstiev.

Viac o téme: EuroparlamentSaSLucia Ďuriš Nicholsonová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu