Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

FOTO Najmocnejší politici Smeru deň po voľbách v luxusnej reštaurácii: Tajné stretnutie bez Fica?

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Zdá sa, že eurovoľby náladu smerákom nepokazili. Podarilo sa nám nafotiť tajné stretnutie top predstaviteľov tejto strany. Zaujímavé však je, že chýbal samotný predseda. Že by sa menil mocenský vplyv v najsilnejšej strane?

V pondelok večer sme objavili tzv. smerácku V4 v luxusnej bratislavskej reštaurácii v dobrej nálade. Žeby boli nakoniec predsa len spokojní aspoň z rastu počtu voličov v celkových číslach v porovnaní s poslednými voľbami?

FOTO Najmocnejší politici Smeru
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Je pol deviatej. V Bratislave prevláda daždivé a na máj chladné počasie. Na terase v známom podniku v jednom z obchodných centier pri Dunaji sedia ako jediní otužilci podpredseda Smeru Richard Raši, nový šéf NBS Peter Kažimír, poslanec Martin Glváč a minister hospodárstva Peter Žiga. O hodinu neskôr prichádza aj premiér Peter Pellegrini.

V reštaurácii AlFaro, ktorá nepatrí k najlacnejším, v dobrej nálade strávili viac ako dve hodiny. Išlo o stretnutie V4, ako sa nazýva združenie v Smere, ktoré už niektorí považujú za osobitné krídlo alebo platformu v najsilnejšej strane. Podľa našich informácii však vzniklo náhodne pri neformálnych posedeniach na pive a koná sa pravidelne.

FOTO Najmocnejší politici Smeru
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Pôvodné zoskupenie založili Pellegrini, Kažimír, Glváč a Žiga. Keďže Kažimír odchádza do NBS, je možné, že Raši, ktorý prišiel v pondelok, ho nahradí. Podľa našich informácií sa politici bavili o návšteve u Trumpa, voľbách aj personálnych otázkach.

Galéria: Stretnutie V4 v Smere

Viac o téme: PaparazziRašiSmerGlváčŽigaPellegrini
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu