Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Čižnár vymenoval svoju prvú námestníčku: Náhradou za Šufliarskeho je Viera Kováčiková

Generálny prokurátor SR Jaromír Čižnár
Generálny prokurátor SR Jaromír Čižnár (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Generálny prokurátor SR Jaromír Čižnár menoval dnes do funkcie prvej námestníčky generálneho prokurátora Vieru Kováčikovú. Potvrdila hovorkyňa GP SR Andrea Predajňová, Čižnár tak urobil po absolvovaní osobného pohovoru a prijatí administratívnych a personálnych úkonov.

„Viera Kováčiková je dlhoročnou prokurátorkou, ktorá má za sebou výborné výsledky práce. V rezorte prokuratúry pôsobí vyše 40 rokov, je rešpektovanou prokurátorkou nielen v rezorte prokuratúry, ale aj v odborných kruhoch. Jej odbornosť, prirodzená autorita a morálne kvality, ako aj manažérske schopnosti rozhodli pre jej voľbu,“ uviedol v tejto súvislosti Čižnár.

Viera Kováčiková pôsobí v rezorte prokuratúry od roku 1978, keď začínala ako právna čakateľka na Okresnej prokuratúre v Trenčíne. Do funkcie prokurátorky bola menovaná v roku 1980. V rokoch 1995 až 1996 vykonávala funkciu okresnej prokurátorky v Trenčíne, od roku 1997 po súčasnosť vykonávala funkciu krajskej prokurátorky v Trenčíne. Pôsobila v Justičnej akadémii ako členka skúšobnej komisie pre oblasť ústavného práva. Je členkou výberovej komisie Generálnej prokuratúry a Krajskej prokuratúry Trenčín.

Generálny prokurátor Jaromír Čižnár ešte koncom marca oznámil, že na poste prvého námestníka Generálnej prokuratúry SR končí Peter Šufliarsky. Šufliarsky sa tak rozhodol po jeho medializovanej komunikácii s Marianom K. a rozhovore s generálnym prokurátorom. Šufliarsky si s Marianom K. vymenil viac SMS, upozornil na to opozičný poslanec Igor Matovič (OĽaNO). Šufliarsky následne komunikáciu priznal.

V súčasnosti sú tieto správy súčasťou spisu k vyšetrovaniu likvidácie Šufliarskeho a nesúvisia s prípadom vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Čižnár následne rozhodol o zaradení Šufliarskeho na odbor legislatívy a ústavného práva Generálnej prokuratúry SR. Už predtým skončil na pozícii námestníka GP pre netrestný úsek René Vanek. Dôvodom bola komunikácia s obvinenou Alenou Zs.

Viac o téme: Jaromír ČižnárViera KováčikováNámestníčka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu