Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Progresívne Slovensko na hranici definitívnej obmeny: VIDEO Hnutie do volieb povedie Truban

Snem Progresívneho Slovenska Zobraziť galériu (4)
Snem Progresívneho Slovenska (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA- Novým predsedom Progresívneho Slovenska sa stal Michal Truban. Zvolili ho na dnešnom sneme strany 145 hlasmi. Truban na poste predsedu Progresívneho Slovenska nahradil Ivana Štefunka.

Michal Truban - predseda strany Progresívne Slovensko - Zo spolupráce vylúčil SMER-SD, SNS a ĽSNS

„Pre mňa osobne je toto zvolenie najväčšia výzva v živote. Nebojím sa, že by som neuspel, lebo nie som sám. Progresívne Slovensko nie je stranou jedného človeka. Nikdy také nebolo ani nebude. Máme skvelý tím," povedal Truban krátko po zvolení. Podpredsedami sa stali Zora Jaurová, Irena Biháriová, Martin Poliačik, Michal Šimečka a Ivan Štefunko.

Ivan Štefunko
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

Spoločná koalícia Progresívne Slovensko a strany Spolu - občianska demokracia Miroslava Beblavého v poslednom prieskume AKO skončila na treťom mieste za Smerom a ĽSNS. „Chceme voľby vyhrať, poďme tieto voľby vyhrať! Voľby vyhráme tak, že budeme spolupracovať,“ uviedol Truban. Novinárov zaujímalo, s akými stranami by si vedel predstaviť spoluprácu.

Ivan Štefunko
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

Progresívnemu Slovensku je podľa neho najbližšia strana Spolu. Nevylúčil spoluprácu s koaličnou stranou Most-Híd. „Blízko nám sú aj opozičné strany, ktoré majú rovnaké hodnoty a princípy ako my. Určite nebudeme spolupracovať s Ľudovou stranou Naše Slovensko," uviedol. Podľa Trubana ľudia volia extrémizmus, lebo stratili nádej. Cieľom Progresívneho Slovenska je sfunkčniť našu krajinu, zlepšiť školstvo či zdravotníctvo.

Na straníckom sneme vystúpila aj nastupujúca prezidentka Zuzana Čaputová. Vo svojom príhovore uviedla, že Progresívne Slovensko a Spolu už nie sú malé strany. „Dnes už máte za sebou veľké výsledky v komunálnych voľbách v Bratislave a máte aj obrovský podiel na mojom výsledku v prezidentských voľbách," uviedla Čaputová.

Zuzana Čaputová
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

Viac o téme: PredsedaZuzana ČaputováProgresívne SlovenskoMichal TurbanIvan Štefunka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu