Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Pellegriniho jasný odkaz: Som pripravený viesť vládu aj po ďalších voľbách

Peter Pellegrini a Robert Fico Zobraziť galériu (2)
Peter Pellegrini a Robert Fico (Zdroj: glob)

BRATISLAVA - Súčasný predseda vlády SR Peter Pellegrini uvíta možnosť pokračovať vo svojom mandáte aj po ďalších voľbách. Uviedol to v piatok v rádiu Expres. Pellegrini povedal, že sa budú snažiť vyhrať voľby a zostaviť vládu, pokiaľ mu to dovolí zdravie a pokiaľ bude mať podporu v strane.

"Pokiaľ mi dovolí zdravie, pokiaľ budem cítiť podporu v našej strane a budem cítiť podporu obyvateľov, tak som pripravený stáť na čele Slovenskej republiky, na čele vlády SR aj po nasledujúcich voľbách, ak budeme súčasťou vládnej koalície a Smer-SD bude môcť takúto pozíciu obsadiť," povedal v relácii Braňo Závodský Naživo.

Som rád, že nie som predsedom Smeru

Pellegrini zároveň privítal, že nie je zároveň predsedom Smeru. „Vítam, že strana a poslanecký klub je v rukách predsedu strany a ja sa plne môžem venovať premiérskej funkcii.“ Strana SMER-SD dnes má svojho predsedu a nie je dôvod, aby sa v tejto veci viedla diskusia.

Peter Pellegrini
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

„Diskusie o tom, kto bude na čele kandidátky budeme riešiť vo vnútri strany. Lídrom strany musí byť ten, kto má najväčšiu podporu v strane,“ tvrdí premiér. „My sme sa vždy ako strana zachovali pragmaticky. Kto bude lídrom, to ukáže čas," dodal s tým, že sa v strane budú snažiť pozerať na veci triezvo.

Viac o téme: VoľbyRobert FicoSlovenskoSmer-SDPeter Pellegrini
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu