Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KDH ocenilo zmenu vo vedení nemeckej CDU: Je to príklad demokracie a funkčných štruktúr

Annegret Krampová-Karrenbauerová Zobraziť galériu (2)
Annegret Krampová-Karrenbauerová (Zdroj: SITA/AP Photo/Markus Schreiber)

BRATISLAVA - Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) tvrdí, že výmena moci v Kresťanskodemokratickej únii (CDU) je príkladom vnútornej demokracie a funkčných štruktúr. Uvádza sa to v stanovisku KDH, ktoré poskytol hovorca KDH Stano Župa. Zároveň KDH zagratulovalo novozvolenej predsednícke sesterskej CDU Annegret Krampovej – Karrenbauerovej.

Podľa predsedu KDH Alojza Hlinu kresťanskí demokrati EÚ vybudovali, teraz ju držia pokope a aj rozhodnú o tom, ako bude vyzerať v budúcnosti. "Európa potrebuje silné kresťansko-demokratické strany na to, aby sme našu európsku civilizáciu udržali a rozvíjali. Európa potrebuje CDU, CSU, ale aj KDH," povedal Hlina. 

"CDU je príkladom strany, ktorá naozaj funguje a má za sebou pozoruhodné úspechy. Dnes, keď je Európa na rázcestí a celý svet stojí pred novými výzvami, je dôležité, aby tu bol líder, ktorý dokáže ponúknuť jasné riešenia a odpovede. Tešíme sa na nové podnety, s ktorými CDU príde a ktoré budú tak ako doteraz dobrým základom pre diskusiu o budúcom smerovaní EÚ," dodal europoslanec a vedúci slovenskej delegácie pri Európskej ľudovej strane Ivan Štefanec.

Annegret Krampová-Karrenbauerová
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Markus Schreiber)

Nemeckú kancelárku Angelu Merkelovú na čele CDU po 18 rokoch nahradí Annegret Krampová-Karrenbauerová. Rozhodli o tom v piatok (7.12.) delegáti zjazdu CDU v severonemeckom meste Hamburg.

 

Viac o téme: DemokraciaKDHAlojz HlinaCDUAnnegret Krampová-Karrenbauerová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu