Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Lajčák v Turecku o slovenskom predsedníctve v OBSE: Chceme ho vykonávať v prospech všetkých

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan, minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák a  turecký minister zahraničných vecí Mevlüt Čavušoglu
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan, minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák a turecký minister zahraničných vecí Mevlüt Čavušoglu (Zdroj: TASR/Anadolu - Kayhan Özer)

ISTANBUL - Šéf slovenskej diplomacie Miroslav Lajčák sa v pondelok stretol v Istanbule so svojím rezortným kolegom Mevlütom Čavušoglom. Hlavnou témou rokovaní bolo nadchádzajúce predsedníctvo SR v Organizácii pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE).

Lajčák tureckého partnera podrobne oboznámil so zámermi a prioritami slovenského predsedníctva v OBSE. Čavušoglu ubezpečil o plnej podpore Turecka slovenskému predsedníctvu, informoval tlačový odbor rezortu diplomacie SR.  "Chceme ju (predsednícku úlohu v OBSE) vykonávať v prospech všetkých – organizácie, účastníckych štátov, ale najmä v prospech ľudí v krízových regiónoch," vyhlásil Lajčák. Slovensko bude tejto medzinárodnej organizácii predsedať v roku 2019. 

Slovenského ministra prijal aj turecký prezident Recep Tayyip Erdogan. Lajčák na stretnutí s ním vyjadril presvedčenie, že spolupráca Slovenska ako predsedníckej krajiny OBSE a Turecka bude kvalitná a konštruktívna - v prospech oboch krajín i celého medzinárodného spoločenstva. O úlohách, ktoré stoja pred OBSE v najbližšom období, Lajčák hovoril aj s predsedom zahraničného výboru tureckého parlamentu Volkanom Bozkirom.

Viac o téme: TureckoOBSEMiroslav LajčákRecep Tayyip Erdogan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu