Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VšZP bude dočasne bez generálneho riaditeľa, rozhoduje sa medzi dvoma menami

(Zdroj: VšZP)

BRATISLAVA - Vedenie štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) bude dočasne zložené zo súčasných členov bez generálneho riaditeľa. Rovnako predstavenstvo bude dočasne bez predsedu. Informovala o tom hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová.

"Manažment v tomto zložení je oprávnený plnohodnotne zabezpečiť vedenie Všeobecnej zdravotnej poisťovne. Meno nového predsedu predstavenstva VšZP bude oznámené po prijatí rozhodnutia jediného akcionára, ktorým je ministerstvo zdravotníctva," povedala Eliášová.

Generálny riaditeľ a šéf predstavenstva štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) Miroslav Kočan sa k 30. septembru vzdal funkcie. Dôvody abdikácie VšZP ani ministerstvo nekomentovali.

Podľa kuloárnych informácií sa pri výbere nového šéfa VšZP rozhoduje medzi dvoma menami. Jedným z nich je Ľubica Hlinková, súčasná riaditeľka odboru liekovej politiky a centrálnych nákupov vo VšZP. Potvrdili to viaceré od seba nezávislé zdroje.

Kočan bol vo funkcii generálneho riaditeľa od mája 2016. Do funkcie ho navrhol Tomáš Drucker (nom. Smeru-SD), predchodca ministerky zdravotníctva Andrey Kalavskej (nom. Smeru-SD). O jeho odchode sa po Druckerovom konci na čele rezortu v zdravotníckych kuloároch hovorilo už dlhšie. Ešte začiatkom leta však sám Kočan takéto informácie dementoval.

Viac o téme: RiaditeľVšZP
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu