Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pellegrini o Dankovej rigoróznej práci: Je na ňom, či ju zverejní

(Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Je na predsedovi NR SR a SNS Andrejovi Dankovi, či zverejní alebo nezverejní svoju rigoróznu prácu.

"Mal som teraz cesty do zahraničia, veľmi som nevnímal, kde vzniklo nedorozumenie. Môžem povedať, že ja som inžinierske štúdium absolvoval v Košiciach, moja diplomová práca bola na tému Konsolidované účtovné závierky. Bolo to relatívne náročné, ale veľa som sa naučil," povedal dnes po rokovaní vlády premiér Peter Pellegrini..

Denník N informoval o tom, že nie je zrejmé, kde Danko písal svoju rigoróznu prácu. V životopise si totiž predseda NR SR uvádza iba štúdium na Univerzite Komenského, kde ukončil magisterské štúdium. Neskôr vyšlo najavo, že titul JUDr. získal na Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici. Prácu odmietol zverejniť. Dnes Denník N informoval, že licenčnú zmluvu, ktorou Danko zakazuje prácu v roku 2000 zverejniť, podal v piatok 21. septembra 2018.

Lubyová Univerzitu M. Bela na zverejnenie nevyzve

Ministerka školstva Martina Lubyová (nom. SNS) nevyzve Univerzitu Mateja Bela v Banskej Bystrici, aby zverejnila rigoróznu prácu predsedu Národnej rady SR a SNS Andreja Danka. Chápe, prečo ju Danko nezverejňuje. Zdôrazňuje, že každý má právo chrániť si súkromie. Povedala to po rokovaní vlády.

"Univerzita Mateja Bela je autonómna. Nevyzývame žiadnu školu. Som presvedčená o tom, že je to všetko v legálnej pozícii," vyhlásila Lubyová. Ministerka chápe, že Danko prácu nezverejňuje. "Všetko je prekrúcané na atakovanie. Každý má právo na súkromie a chápem, že si ho chráni. Toto je osobná sféra každého človeka, ktorý má vlastné autorské dielo. Zrejme sa každý obáva toho, že veci budú zneužívané. Je to jeho právo a nemá byť na nikoho vyvíjaný nátlak," zdôraznila Lubyová.

Viac o téme: SlovenskoAndrej DankoPeter PellegriniRigorózna práca
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu