Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Prvé reakcie na koniec Imreczeho: Smer s ním počíta do budúcnosti!

František Imrecze
František Imrecze (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA - Predseda vládnej strany Smer-SD Robert Fico berie osobné rozhodnutie prezidenta finančnej správy Františka Imreczeho o odstúpení na vedomie. "Pre stranu má František Imrecze obrovský odborný a politický potenciál, ktorý máme záujem využiť," konštatuje Smer-SD v stanovisku pre médiá.

Podľa strany je nespochybniteľné, že Imrecze po nástupe do funkcie v roku 2012 dosiahol vo finančnej správe vynikajúce výsledky. "Po devastácií finančnej správy ľuďmi z okolia Ivana Mikloša, vytvoril z finančnej správy efektívny a fungujúci mechanizmus, ktorý okrem iného priniesol do štátneho rozpočtu o 3,7 miliardy eur navyše, oproti očakávaniam," zdôraznili sociálni demokrati.

František Imrecze

Imrecze je podľa Smeur-SD v oblasti daní a ciel rešpektovaný na medzinárodnej úrovni. "Svojím rozhodnutím ochránil finančnú správu pred politikárčením zo strany médií a opozície," dodala strana. Prezident finančnej správy František Imrecze v stredu oznámil, že odíde zo svojej funkcie. Stalo sa tak na rokovaní finančného výboru, kde vysvetľoval kauzu colných podvodov s čínskym tovarom, na ktorý upozornil Úrad pre boj s podvodmi (OLAF).

Šéf rezortu rozhodnutie akceptuje

Minister financií Peter Kažimír prijal informáciu o rozhodnutí prezidenta finančnej správy Františka Imreczeho rezignovať na svoju funkciu. "Jeho rozhodnutie akceptujem, rozumiem mu a chcem mu touto cestou poďakovať za jeho prácu," uviedol v reakcii Kažimír, ktorý je momentálne na pracovnej návšteve v Berlíne. 

O jeho rozhodnutí chce s Imreczem hovoriť aj osobne. "Vždy mi záležalo na tom, aby bola finančná správa profesionálna a politicky nezávislá, to je pre mňa kľúčové," dodal šéf rezortu financií. Prezident finančnej správy František Imrecze v stredu oznámil, že odíde zo svojej funkcie. Stalo sa tak na rokovaní finančného výboru, kde vysvetľoval kauzu colných podvodov s čínskym tovarom, na ktorý upozornil Úrad pre boj s podvodmi (OLAF).

Viac o téme: Robert FicoSmer-SDPeter KažimírFrantišek Imrecze
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu