Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Ministerka vnútra Saková ocenila desiatky policajtov z celého Slovenska

Denisa Saková a Milan Lučanský Zobraziť galériu (4)
Denisa Saková a Milan Lučanský (Zdroj: SITA/Ivan Kopčáni)

TRNAVA – Ministerka vnútra Denisa Saková dnes ocenila pri príležitosti Dňa Policajného zboru desiatky policajtov z celého Slovenska. Čestné odznaky a Medaily za službu v Policajnom zbore im odovzdala spolu s policajným prezidentom Milanom Lučanským na slávnosti v Trnave.

Saková vysoko ocenila každodennú prácu policajtov, aj keď tú verejnosť nie vždy dokáže oceniť. ,,Niekedy je vaša práca kritizovaná, čo vychádza aj z toho, že sme predsa len represívna zložka. Veľakrát ste podrobení aj kritike, ktorá nesúvisí s vašou prácou a je skôr výsledkom politického boja. Chcem vás ubezpečiť, že nie ste jeho súčasťou,“ povedala Saková.

Denisa Saková a Milan
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Ivan Kopčáni)

Jedným z ocenených policajtov bol aj Roderik Kadlieček z Prezídia Policajného zboru, ktorý sa držal hesla Pomáhať a chrániť aj mimo služby. Deň pred minuloročnými Vianocami zaregistroval na diaľnici D1 pri Senci vodiča, ktorý zúfalo zastavoval okoloidúce vozidlá. Štyridsaťdvaročný Kadlieček, ako mnohokrát predtým, nezaváhal, a išiel na pomoc. Zakrátko ho aj s vodičom, ktorému chcel pomôcť, zmietla z diaľnice dodávka, ktorej vodič sa pravdepodobne nevenoval riadeniu.

Denisa Saková počas oceňovania
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Ivan Kopčáni)

Muž z odstaveného auta zomrel, policajt Kadlieček sa ocitol na prahu života a smrti. Desať dní ležal v umelom spánku, liečenie mimoriadne vážnych zranení trvalo celé mesiace. Podľa lekárov prežil len vďaka tomu, že mal telo zocelené aktívnym športovaním. Do práce ho pustili začiatkom augusta, aj to len na jeho naliehanie.

Ďalší ocenený, Štefan Jurko z Obvodného oddelenia Policajného zboru Prešov – sever má za sebou o niečo radostnejší príbeh. Počas tohtoročnej dovolenky v Chorvátsku zachránil topiaceho sa šesťročného chlapca z Maďarska. ,,Som len priemerný plavec, ale to si človek v tej chvíli neuvedomuje a ide ako v robote," povedal.

Denisa Saková počas oceňovania
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Ivan Kopčáni)

Ocenenie si prevzal aj policajt z Košíc Martin Mušinský, ktorý sa vo voľnom čase venuje deťom s onkologickými ochoreniami, a štyri desiatky ďalších príslušníkov rôznych zložiek Policajného zboru. Súčasťou podujatia bola aj prezentácia a požehnanie novej štandardy Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave.

Viac o téme: OceneniePolicajtiDenisa Saková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu