Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ivan Korčok končí vo funkcii štátneho tajomníka ministerstva zahraničia

Ivan Korčok
Ivan Korčok (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA - Ivan Korčok končí k 31. augustu vo funkcii štátneho tajomníka Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR. Rozhodla o tom v stredu vláda. Minister zahraničia Miroslav Lajčák (nom. Smeru-SD) navrhol na jeho miesto Františka Ružičku, ktorý viedol jeho tím v OSN. O tomto návrhu ale vláda ešte nerozhodla, odložila ho.

Korčok, ktorý na čele rezortu zastupoval Miroslava Lajčáka počas jeho mandátu predsedu 72. Valného zhromaždenia OSN, sa stane veľvyslancom SR vo Washingtone. V pondelok sa zúčastnil na okrúhlom stole pri príležitosti striedania slovenského veľvyslanca v USA, kde sa stretol s odchádzajúcim veľvyslancom Petrom Kmecom. Rezort diplomacie o tom informoval na svojom facebookovom profile.

"Ako slovenský veľvyslanec v USA budem presadzovať naše, slovenské záujmy. Zároveň však budem aktívne hájiť aj záujmy Európskej únie, pretože v konečnom dôsledku tým chránim aj záujmy Slovenskej republiky ako plnohodnotného člena európskeho spoločenstva," povedal pri tejto príležitosti Korčok.

Viac o téme: VládaŠtátny tajomníkIvan KorčokMinisterstvo zahraničných vecí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu