Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Cigániková z SaS opäť pobúrila! Bŕŕŕ, selfie FOTO s otvoreným pacientom priamo v operačnej sále

Jana Cigániková Zobraziť galériu (2)
Jana Cigániková (Zdroj: FB / Janka Cigániková)

BRATISLAVA - Operujúci doktori, otvorený pacient a selfie političky. Poslankyňa Jana Cigániková (SaS) dnes na sociálnych sieťach zverejnila snímku, ktorou vyvolala pobúrenie na druhej strane barikády. Národniari svojej oponentke nič nedarovali.

Ako uviedla poslankyňa liberálov na Facebooku, počas leta stážuje v jednej zo štátnych nemocníc. Dôvodom podľa nej je to, že chce vidieť, ako fungujú nemocnice v praxi a vypočuť si ľudí, ktorí tam pracujú. 

Najnovšie sa pochválila účasťou na operácii obličiek. „Pri prvej na mňa prišli na chvíľku návaly tepla, trošku som to predýchala a potom už úplná pohoda," hovorí Cigániková o tej prvej, počas ktorej doktor vyberal nádor. Na lekárov mala iba dobré slová. 

„Krásna, profesionálna, čistá robota celého tímu. V druhom prípade museli vybrať celú obličku. Pripadali mi úžasní. Starší skúsený lekár, odovzdávajúci svoje vedomosti ďalším. Trpezlivosť, múdrosť, odvaha. A zachránené zdravie. Vlastne životy," napísala politička, pričom všetko označila za parádnu skúsenosť.

Status Janky Cigánikovej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB / Janka Cigániková)

Nehorázne, odkazujú národniari

Krok Cigánikovej sa však nepáči národniarom. Krátko po tom, ako zverejnila svoj status, prišla SNS s reakciou. Fotografiu a status nazvala PR aktivitou. „Je to nehorázne, aby si niekto odfotil selfie na mieste, kde je potrebné mať maximálnu pokoru a úctu k telu a následne sa ňou chválil na sociálnych sieťach," uvádza sa v tlačovom vyhlásení.

Podpredseda strany Štefan Zelník, ktorý je zároveň predseda Výboru NR SR pre zdravotníctvo, to považuje za nezodpovedné konanie ako zo strany poslankyne, tak aj od vedenia nemocnice a pracoviska operačných sál. Tieto priestory majú podľa neho prísny režim, kde má byť zachovaná sterilita, asepsa a intimita pacienta. 

„Chodiť na operačný sál a robiť si selfie z operácií? Konanie pani poslankyne považujem za nehoráznosť, ničím neospravedlniteľný exhibicionizmus. Pýtam sa teda, ako je možné, že sa tam ocitla aj pani Cigániková?“ pýta sa Zelník a dodáva, že už volal predsedovi Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou Tomášovi Haškovi, aby situáciu preveril a informoval aj výbor.

Reakcia Cigánikovej nenechala na seba dlho čakať

Jana Cigániková v reakcii uviedla, že ona za nehorázne považuje schvaľovať v parlamente zdravotnícke zákony bez diskusie s odborníkmi v druhom čítaní a prilepením k iným zákonom. "Vedenie nemocnice a lekári nie sú na hlavu padnutí, urobili všetko, čo urobiť mali, sterilita bola zachovaná. Na operáciu ma vpustili až vo chvíli, keď bol pacient úplne zakrytý a bolo vidieť len operované miesto. Aj novinári chodia robiť záznamy na operačné sály," pripomenula Cigániková.

Podľa jej slov Zelník nepozná predpisy a z toho vyplýva, že nie je až tak dobrý lekár, ako si myslí, "rovnako, ako nie je dobrý politik". "Aj takto dobrý úmysel otočí na niečo negatívne len preto, že mám iné politické tričko," dodala.

Viac o téme: Jana Cigániková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu