Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dobrá správa pre našu krajinu: Slovensko čaká masívny príchod investorov, avizuje premiér

Premiér Pellegrini
Premiér Pellegrini (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA - Slovensko čaká masívny príchod investorov. Po stretnutí s ministrom hospodárstva Petrom Žigom to povedal predseda vlády Peter Pellegrini.

„Títo investori plánujú preinvestovať stovky miliónov eur a majú vytvoriť tisíce pracovných miest. V hre sú veľké investície,“ povedal na pondelňajšej tlačovej besede Pellegrini, ktorý ocenil, že investori mieria aj do menej rozvinutých regiónov, pričom na Slovensko prichádzajú aj investície s vyššou pridanou hodnotou.

Podľa ministra Žigu, má Slovensko v súčasnosti rozpracovaných zhruba sto investičných projektov. Vďaka nim by sa mohlo preinvestovať päť miliárd eur. V tomto roku sa už podarilo dohodnúť desať investičných projektov, z toho sedem smerovalo do Banskobystrického samosprávneho kraja. Vďaka novým investíciám za približne 200 miliónov eur by mohlo vzniknúť 2,5 tisíca nových pracovných miest.

V minulom roku uzatvorila agentúra SARIO v spolupráci s ministerstvom hospodárstva celkovo 33 investičných projektov. Vytvoriť by sa malo priamo deväťtisíc nových pracovných miest. Vďaka vlani uzatvoreným investičným projektom by sa malo na Slovensku preinvestovať zhruba 500 miliónov eur.

Viac o téme: InvestoriSlovenskoPeter Pellegrini
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu