Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Koaliční poslanci chápu Maďaričovo rozhodnutie odísť z funkcie

Marek Maďarič
Marek Maďarič (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA - Koaliční poslanci chápu rozhodnutie ministra kultúry Mareka Maďariča odstúpiť z funkcie po vražde investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej.

"Je to jeho osobné rozhodnutie, ktoré rešpektujem a rozumiem mu," uviedol podpredseda Národnej rady SR Martin Glváč (Smer-SD). "Prijímam to s rešpektom, lebo aj mňa táto strašná vražda zdrvila," povedal podpredseda Smeru-SD Juraj Blanár. Vraždu novinára a jeho priateľky odsúdil. Je pre neho nepochopiteľné, ako môžu v dnešnej dobe žiť medzi nami ľudia schopní takéhoto ohavného činu. Maďaričovo pôsobenie na ministerstve hodnotí Blanár vysoko pozitívne.

František Šebej z Mosta-Híd tiež chápe Maďaričovo rozhodnutie. "Je minister, do ktorého rezortu spadajú médiá a úplne rozumiem, že sa nemôže vyrovnať s touto situáciou. Úplne chápem, ako sa cíti, ale je škoda, že už nebude ministrom," povedal Šebej. 

Maďaričovu demisiu rešpektuje aj prvý podpredseda SNS Jaroslav Paška. "Chápem jeho krok, ak sa necíti komfortne," uviedol. Zdôrazňuje potrebu čo najskôr vyšetriť úkladnú vraždu novinára a jeho partnerky a potrestať páchateľov. Maďarič v stredu oznámil, že podáva demisiu. Ako dôvod uviedol vraždu investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej. "Neviem si po vražde novinára predstaviť, že by som naďalej pôsobil vo funkcii šéfa tohto rezortu," uviedol Maďarič.

Zdôraznil, že je to jeho osobné rozhodnutie, vyplývajúce aj z toho, že k médiám a novinárom má práve najbližšie ministerstvo kultúry. Zároveň oznámil, že ostáva radovým členom Smeru-SD. Polícia v nedeľu (25.2.) našla v rodinnom dome vo Veľkej Mači v okrese Galanta telá investigatívneho novinára portálu Aktuality.sk Jána Kuciaka a jeho priateľky. Podľa policajného prezidenta Tibora Gašpara šlo zrejme o dvojnásobnú úkladnú vraždu, motív ktorej mal súvisieť s prácou novinára.

Viac o téme: DemisiaMarek Maďarič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu