Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Galkov boj s rakovinou, novinky z onkológie: Neuveriteľné veci sa dejú

Ľubomír Galko Zobraziť galériu (2)
Ľubomír Galko (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA - Svitá mu na lepšie časy? Ľubomír Galko (SaS) neprežíva práve najľahšie obdobie života. Okrem politických problémov ho totiž trápi zdravie - krátko po novom roku mu diagnostikovali rakovinu hrubého čreva. Galko sa však s ňou statočne vyrovnáva a ako dnes uviedol na Facebooku, má sa už lepšie.

Ako píše Galko, tento týždeň prvýkrát navštívil onkológiu. „Tam som sa, mimo iného, dozvedel aj to, aký zásadný vplyv môže v medicíne mať 1,5 mm vzdialenosť toho zhubného od toho zdravého," opisuje politik.

Fyzicky sa vraj cíti lepšie ako v minulosti, ako tvrdí, podľa lekárov je z neho vybraté už „všetko zlé". „Nápor na psychiku tu však je veľký, to nemôžem zapierať. Predsa len je to všetko nová situácia, na ktorú nikto nie je pripravený a všetko sa zbehlo veľmi rýchlo. Častejšie ako v minulosti myslím na brata Vlada, ktorý svoju druhú šancu nemohol dostať, lebo už bolo neskoro. O to viac si tú svoju vážim," dodáva Galko.

Status Ľubomíra Galka
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB / Ľubomír Galko)

Status Ľubomíra Galka - Foto: FB / Ľubomír Galko

Veľké opory

Liberálovi sú veľkou oporou nielen členovia rodiny, ale aj to, že môže normálne pracovať. „Včera som dokončil druhé vydanie mojej reformy bezpečnosti a spravodlivosti, dnes som sa venoval "uzemneným" vojenským vrtuľníkom na rezorte obrany," vysvetľuje svoju situáciu.

Za neuveriteľnú označil Galko podporu zo strany ľudí, ktorých ani nestretol. Ako píše, dostáva neuveriteľné maily, ponuky na darovanie krvi od neznámych ľudí či pomoc a konzultácie od lekárov zo zahraničia. „Ľudia mi posielajú tipy na prírodné preparáty, recepty rôznych prípravkov, jedál. Neuveriteľné veci sa dejú," píše.

Na záver Galko poďakoval za „obrovskú vlnu spolupatričnosti, ktorá sa zdvihla veľmi vďačný a vedzte, že keď si čítam takéto maily alebo správy, mám v očiach slzy, za ktoré sa vôbec nehanbím. Dobre to nakoniec celé dopadne, som o tom presvedčený."

Viac o téme: SaSĽubomír Galko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu