Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Predsedníctvo Smeru bez Fica: Generálneho manažéra Richtera nevymenilo

Robert Kaliňák Zobraziť galériu (4)
Robert Kaliňák (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

BRATISLAVA – V Smere-SD zatiaľ Jána Richtera na poste generálneho manažéra strany nevymenili. Na včerajšom rokovaní predsedníctva sa o možnom nástupcovi Richtera nehovorilo. Predsedníctvo Smeru sa konalo bez straníckeho šéfa Roberta Fica. V médiách sa spomínal ako Richterov nástupca poslanec parlamentu Marián Kéry. Podľa informácií však s jeho nomináciou nesúhlasia niektorí čelní predstavitelia strany.

Predsedníctvo Smeru-SD včera schválilo výmeny troch predsedov krajských organizácií. Jannu Laššákovú, ktorá sa stala v decembri ústavnou sudkyňou, v Banskej Bystrici vo funkcii vystriedala jej menovkyňa Ľubica Laššáková. Ide o menovkyne, ale nie o príbuzné.

Miroslav Číž
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

Ako predsedníčka kraja v Trnave skončila Renáta Zmajkovičová, ktorá od roku 2016 nebola ani poslankyňou NR SR. Nahradil ju poslanec NR SR Augustín Hambálek. Po neúspešných regionálnych voľbách v Prešovskom kraji skončil ako krajský šéf Stanislav Kubánek. Nahradil ho primátor mesta Lipany Vladimír Jánošík.

Juraj Blanár
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

Predsedníctvo Smeru-SD zatiaľ nerozhodlo o novom krajskom predsedovi v Košickom kraji. Funkcia sa uvoľnila, pretože na decembrovom sneme bol doterajší krajský šéf Richard Raši zvolený za podpredsedu strany. Predsedníctvo tiež rozhodlo o výmenách troch okresných predsedov. Ďalšie zmeny by malo odsúhlasiť na najbližšom rokovaní.

Peter Žiga
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

Viac o téme: PredsedníctvoSmer-SDJán RIchter
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu