Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Milenci sa ubytovávali v Tatrách na meno poslanca Smeru: Ten to zistil, až keď prišla faktúra

Marián Kéry a Robert Fico
Marián Kéry a Robert Fico (Zdroj: TASR - Michal Svítok)

BRATISLAVA – Polícia zadržala Branislava K. a Katarínu B., ktorí zneužili meno podpredsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja Mariána Kéryho, a objednali si na jeho meno ubytovanie v tatranských hoteloch.

Ako dnes Kéry povedal, dvojicu páchateľov zadržali policajti po tom, čo ich na základe zverejneného článku privolala recepčná z hotela Solisko na Štrbskom plese. Dvojica páchateľov sa najskôr ubytovala v hoteli Európa Poprad a neskôr v hoteli Panoráma na Štrbskom plese. Podľa Kéryho si následne na jeho meno objednali aj ubytovanie v hoteli Patria a napokon išli do hotela Solisko.

Z e-mailovej adresy 1mariankery1@gmail.sk poslali e-mail, v ktorom je podpísaný Marián Kéry ako podpredseda Nitrianskeho samosprávneho kraja. „V e-maile Kéry objednáva ubytovanie v hoteloch s tým, že faktúru uhradí objednávateľ,“ povedal Kéry s tým, že v hoteli Panoráma spôsobili škodu za 730 eur, v čom je zarátané ubytovanie a strava. V hoteli Európa je škoda viac ako 900 eur.

Kéry podal trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu podvodu a poškodzovania dobrého mena. „Takúto e-mailovú adresu nepoužívam a žiadny e-mail týkajúci sa rezervácie hotela som neposielal. Prosím hoteliérov, aby si dávali pozor,“ uviedol Kéry.

Dvojica páchateľov v oboch hoteloch predložila občianske preukazy, podľa ktorých majú trvalý pobyt v Zlatých Moravciach. V sobotu Kéryho kontaktoval hotel Panorama a v pondelok prišla na adresu Nitrianskeho samosprávneho kraja faktúra.

Viac o téme: ZneužitieMarian Kéry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu