Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Bugár usvedčený z klamstva: Spoluprácu s Ficom vraj pred voľbami nevylúčil, TOTO je pravda

Na snímke predseda Most-Híd Béla Bugár
Na snímke predseda Most-Híd Béla Bugár (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Ako to bolo naozaj? Šéf koaličnej strany Most-Híd Béla Bugár zjavne nemá úplne dobrú pamäť, čo sa týka jeho výrokov o premiérovi Robertovi Ficovi.

Téma spolupráce s Ficom bola pred parlamentnými voľbami v roku 2016 jednou z kľúčových. Pohorel na nej napríklad Radoslav Procházka, ktorý sa voči premiérovi najskôr vyhradil, aby nakoniec spoluprácu neodpísal a po voľbách išiel so Smerom do koalície. Rovnaký krok urobil aj Bugár a jeho Most-Híd.

Bugár sa vo svojom najnovšom blogu na Denníka N rozhodol, že teraz situáciu raz a navždy vysvetlí. „Takže k podvodu na voličoch ešte raz a naposledy. Nikdy pred voľbami som sa nevyjadril tak, že vylučujem akúkoľvek spoluprácu so stranou Smer po parlamentných voľbách," napísal.

Ako si však všimol čitateľ Roman na Facebooku, nie je to úplná pravda. V jednom z rozhovorov pred voľbami, ktorý sa uskutočnil v decembri 2015, líder koaličnej strany Most-Híd na otázku, či nevylučuje spoluprácu so Smerom, odpovedal jednoznačne.

„Vylučuje to náš program. Viete si to predstaviť po tom,  čo štyri roky kritizujeme vládu? Rozdáva, nerobí systémové kroky, nerobí adresnú sociálnu politiku, nerieši spravodlivosť, schránkové firmy, malým a stredným podnikateľom nepomáha, o dôchodcoch ani nehovorím,“ povedal vtedy Bugár.

Viac o téme: Robert FicoBéla Bugár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu