Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Nesrovnal: Konsenzus pri prijímaní rozpočtu bol podstatnou správou o Bratislave

Ivo Nesrovnal
Ivo Nesrovnal (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA - Konsenzus, ktorý sprevádzal prijatie rozpočtu hlavného mesta SR na rok 2018, je dôkazom, že v samosprávnych orgánoch Bratislavy je dostatok zodpovedných politikov, ktorí podporujú rozvoj mesta. V diskusnej relácii Tablet.TV Hlavné mesto to skonštatoval primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Zdôraznil, že aj pre Bratislavu je rozpočet "zákon roka", najdôležitejšie uznesenie, ktoré sa v mestskom parlamente prijíma. "A ak sa na ňom zhodlo a podporilo ho 34 zo 45 poslancov, je to obrovský konsenzus," zdôraznil Nesrovnal, ktorý v tom zároveň vidí signifikantnú, podstatnú správu o Bratislave. "Je to správa, že mesto sa so starostami a poslancami zastupujúcimi záujmy mestských častí vie zhodnúť na prioritách," uviedol Nesrovnal poukazujúc na to, že v rozpočte sú zakomponované všetky priority, s ktorými prišli poslanci.

Primátor rovnako výrazne vyzdvihuje fakt, že okrem rozvojových tendencií sa mestu darí znižovať i dlh. "Keď som nastúpil, bolo mesto na pokraji nútenej správy, teraz je tu najnižšia zadlženosť od roku 2010," okomentoval aktuálny deficit na úrovni 49,25 percenta. "Iste, je to aj vďaka tomu, že dostávame viac peňazí od štátu, no je to i zásluha našich interných opatrení, toho, že lepšie hospodárime, že sme urobili poriadok s majetkom, že sa nám darí efektívnejšie vymáhať pohľadávky," uviedol Nesrovnal.

Viac o téme: Primátor BratislavaSlovenskoIvo NesrovnalRozpočet mesta Bratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu