Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Podmanický: Nebolo by dobré, keby Smer prichádzal o ľudí, ako je Maďarič

Ján Podmanický
Ján Podmanický (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Minister kultúry Marek Maďarič, ktorý sa vzdal funkcie podpredsedu Smeru, je podľa žilinského krajského predsedu strany Jána Podmanického vzácny človek, ktorý pre Smer urobil kus dobrej práce.

Ako dnes povedal Podmanický, nebolo by dobré, aby Smer prichádzal o takýchto ľudí. „Preto by sme sa mali vážne zamyslieť nad jeho dôvodmi a mali by sme urobiť všetko pre to, aby sa vrátil na vedúce pozície v Smere,“ uviedol Podmanický, ktorý v strane patrí k stúpencom Maďariča.

Ako prvá informovala o odstúpení Maďariča agentúra SITA 25. novembra. V stredu popoludní to Maďarič potvrdil oficiálne. "Svoje rozhodnutie písomne oznámil predsedovi strany Robertovi Ficovi ešte minulý týždeň. Hlavným dôvodom jeho odchodu z vedenia Smeru je presvedčenie o potrebe zmien aj vo vedení strany," uviedol jeho hovorca na ministerstve Jozef Bednár s tým, že Maďarič zostáva radovým členom Smeru-SD. "Z pozície člena vlády alebo poslanca národnej rady bude presadzovať myšlienky a hodnoty slovenskej sociálnej demokracie," dodal.

Novým podpredsedom Smeru-SD, ktorý nahradí Maďariča, by sa mal stať Richard Raši. Na štvrtkovom rokovaní predsedníctva Rašiho na post podpredsedu strany navrhol predseda strany, premiér Robert Fico. Do funkcie má byť zvolený v sobotu na sneme.

Viac o téme: Smer-SDMarek MaďaričJán Podmanický
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu