Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Bugár prerušil schôdzu, nemal kto predkladať návrhy zákonov

Béla Bugár Zobraziť galériu (3)
Béla Bugár (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA - Keďže dnes v pléne parlamentu od rána sedelo len pár poslancov a nemal kto predkladať návrhy zákonov, predsedajúci rokovania Béla Bugár (Most-Híd) vyhlásil krátku prestávku, aby sa poslanci dostavili do rokovacej sály. V týchto chvíľach už rokovanie pokračuje, poslancov je stále málo, niektorí predkladajúci zákonov sa však do sály vrátili.

Momentálne poslanci rokujú o návrhu novely zákona o službách zamestnanosti poslancov Národnej rady Slovenskej republiky za Smer-SD Jána Podmanického, Martina Glváča a Ľubomíra Petráka. Návrh predložil v pléne Petrák.

Ľubomír Petrák
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Trojica poslancov navrhuje na Slovensku od mája budúceho roka zjednodušiť podmienky zamestnávania štátnych príslušníkov tzv. tretích krajín, teda z krajín mimo Európskej únie. Má sa to týkať len vybraných profesií, v ktorých je preukázaný nedostatok kvalifikovanej pracovnej sily a okresov s priemernou mierou evidovanej nezamestnanosti nižšou ako päť percent.

Martin Glváč, Peter Pellegrini
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Poslanci dnes už stihli prerokovať aj balík zákonov z dielne ministra hospodárstva Petra Žigu, aj návrhy z dielne podpredsedu vlády Slovenskej republiky pre investície a informatizáciu Petra Pellegriniho. Dnes by mali poslanci hlasovať o prerokovaných návrhoch zákonov.

O návrhu štátneho rozpočtu na rok 2018, o ktorom rokovali dva rokovacie dni, budú poslanci hlasovať až v stredu 13. decembra.

Viac o téme: SchôdzaBéla BugárĽubomír Petrák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu