Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Premiér Fico v priamom prenose zaútočil na prezidenta Kisku: Poslal som mu účet na milión

Andrej Kiska a Robert Fico
Andrej Kiska a Robert Fico (Zdroj: SITA / AP, TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Rozhorel sa opäť konflikt? Premiér Robert Fico dnes počas odvolávania ministra vnútra Roberta Kaliňáka znovu zaútočil na prezidenta Andreja Kisku. Ten sa však ľahko vyprovokovať nenechá a pre Fica má jasný odkaz.

Všetko sa to týka letov Andreja Kisku do Popradu. Robert Fico totiž prezidentovi poslal faktúru na 990.000 eur za používanie vládneho špeciálu na tieto lety. Fico o poslaní listu informoval počas mimoriadnej schôdze NR SR, na ktorej Kaliňák čelí opozičnému pokusu o odvolanie.

Podľa premiérových slov cítiť aj zo strany Kisku posadnutosť Kaliňákom.„Ale to bola Národná rada SR, ktorá požiadala ministra Kaliňáka, aby predložil správu o lietaní špeciálu," upozornil.

Kiska chce riešiť skutočné problémy

Ako v reakcii uviedol prezidentov hovorca Roman Krpelan, Kiska dostáva mesačne stovky listov od ľudí, ktorí potrebujú riešiť skutočné problémy. „Napríklad zlyhávanie zdravotníctva - nedostatok lekárov, vysoké ceny energií, nízke dôchodky, nehorázne konanie polície, ktorá strieľa po mladých ľuďoch, na mafiánske praktiky štátu voči vlastným občanom," vyjadril sa.

„Prezident sa nebude sa podieľať na trápnej hre, ktorá má prekryť ďalšie odvolávanie ministra vnútra, ktorého už nemôžu vystáť ani vlastní stranícki kolegovia," dodal zároveň Krpelan.

Viac o téme: Robert FicoAndrej Kiska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu