Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Európska lieková agentúra zverejnila hodnotenie ponúk na sťahovanie: Takto dopadla Bratislava!

Budova EMA
Budova EMA (Zdroj: SITA/archív)

BRATISLAVA - Európska lieková agentúra (EMA) zverejnila svoje hodnotenie ponúk na jej presťahovanie z Londýna. Ako uviedol portál vZdravotnictve.sk, pohľad agentúry na Bratislavu nie je pozitívny.

EMA upozorňuje, že pri sťahovaní do hlavného mesta SR by si nedokázala udržať dostatočný počet zamestnancov. Veľmi kladne však hodnotí ponúknutú budovu, čím má Bratislava výhodu oproti miestam, ktoré ponúkajú napríklad aj Bonn, Helsinki či Štokholm, viacero výhrad má EMA aj voči ponúkaným budovám vo Viedni.

Spokojnosť agentúra vyjadrila aj s medzinárodnými školami v Bratislave. Polohu Bratislavy, ktorá mala byť výhodou našej kandidatúry, však EMA skritizovala. Za nedostatočný považuje počet priamych leteckých spojení s ďalšími hlavnými mestami Európskeho hospodárskeho priestoru a nedostatok letov na medzinárodné letiská. Za negatívum považuje aj to, že sa Bratislava spolieha na letiská vo Viedni a Budapešti.

Do svojich výhrad EMA zaradila aj chýbajúcu možnosť uzavrieť registrované partnerstvá. „Kandidátska krajina musí vysvetliť, ako bude brať partnerstvá ľudí rovnakého pohlavia, ktoré už boli uzavreté v inej členskej krajine,“ píše agentúra.

Viac o téme: HodnotenieBratislavaEMAEurópska lieková agentúra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu