Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Hodiny hrôzy Borisa Kollára! VIDEO Hurikán poškodil jeho vilu na Floride, útek na poslednú chvíľu

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: topky)

MIAMI - Šéf strany Sme rodina Boris Kollár zažil jeden z najdramatickejších dní v poslednom období. Hurikán Irma, ktorý spustošil Karibik a Floridu, mu narobil poriadne vrásky na čele. Schytala to aj jeho vila, ktorú má v americkom dovolenkovom raji. Najhoršie však pre neho boli obavy o rodinu, ktorú tam má.

Na Floride hurikán zaplavil pobrežia, ulice a domy, vyvracal z koreňov mohutné stromy, pretŕhal elektrické vedenie a pováľal veľké žeriavy. Na evakuáciu v tomto štáte vyzvali viac ako 6,5 milióna ľudí. Celkovo si vyčíňanie prírodného živlu vyžiadalo na juhovýchode USA najmenej desať mŕtvych, medzi nimi boli aj ľudia, na ktorých padli stromy. Keď tieto katastrofické následky uvidel Boris Kollár, iba si šťastne povzdychol, že jeho živel pripraví iba o zopár tisíc dolárov.

Boris Kollár

„Odtrhlo mi pergolu z balkóna. Silný vietor ju odhodil na strechu, ktorú zničil,“ ráta škody, ktoré mu nahlásil sused bezprostredne po vyčíňaní prírodného živlu. Dom má podľa jeho slov poistený, preto z toho nerobí žiadnu drámu. Šťastie mal aj v tom, že dom je postavený tak, že ho nezatopilo. Všetky okolité ulice boli totiž zaplavené. Najhoršie chvíle však Kollár zažil krátko pred tým, ako Irma zasiahla Miami, v ktorom študuje jeho najstaršia dcéra Vanesa. „Podarilo sa jej odletieť do bezpečia v jednom z posledných lietadiel. Celé vyčíňanie hurikánu prečkala v New Yorku,“ povedal pre Topky Kollár. V posledných chvíľach to vyzeralo na Floride ako vo vojnovej zóne. „Nebola voda, nebol benzín. Bratova rodina unikla v poslednom momente. Autom cestovali 25 hodín do Severnej Karolíny,“ opisuje dramatické chvíle.

Hodiny hrôzy Borisa Kollára!
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: archív BK)

Pred časom Kollár plánoval dovolenku na Floride práve v septembri potom, čo kvôli pasu nemohol vycestovať v lete. „Všetko som zrušil. Tam sa momentálne vôbec nedá žiť. Nie je tam elektrina, voda, nič,“ dodal poslanec.

Hodiny hrôzy Borisa Kollára!
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: archív BK)

Viac o téme: HurikánFloridaBoris KollárIrma
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu