Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Progresívne Slovensko získalo desaťtisíc podpisov pre vznik politického hnutia

Ivan Štefunko
Ivan Štefunko (Zdroj: Foto: TASR/Pavel Neubauer)

BRATISLAVA - Progresívne Slovensko už získalo desaťtisíc podpisov, ktoré sú potrebné pre vznik politického hnutia. Na ministerstve vnútra SR ich plánujú odovzdať koncom septembra. Na dnešnej tlačovej konferencii o tom informoval líder vznikajúceho hnutia Ivan Štefunko.

Podľa Štefunka zber podpisov prebehol kompletne v réžii dobrovoľníkov a sympatizantov hnutia, teda bez akýchkoľvek platených dobrovoľníkov.

„Týmto zber podpisov ešte nekončí, budeme to robiť ešte v septembri až do momentu, kedy to odovzdáme na ministerstve vnútra,“ povedal.

Ako problémy, ktoré treba na Slovensku riešiť, hnutie identifikovalo dôležitosť vzdelávania, dôležitosť fungujúceho zdravotníctva či riešenie sociálnych a regionálnych rozdielov. Plánuje bojovať proti korupcii, zlepšiť podnikateľské prostredie a Progresívne Slovensko sa zároveň definuje ako proeurópske.

Vznikajúce hnutie informovalo aj o medzinárodnej ideovej konferencii Progresívneho Slovenska, ktorá sa uskutoční 18. septembra v Bratislave. Plánujú na nej prezentovať dlhodobú víziu rozvoja Slovenska.

Hlavným zahraničným hosťom, ktorý na konferencii vystúpi s prejavom, bude Guy Verhofstadt, líder frakcie liberálov v Európskom parlamente.

Zber podpisov ohlásilo novovznikajúce hnutie na začiatku leta. Prípravný výbor tvoria investor Ivan Štefunko, aktivistka Irena Biháriová a podnikateľ Michal Truban.

Viac o téme: Progresívne SlovenskoIvan Štefunko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu