Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Zotrvávanie premiéra Fica v byte Bašternáka nemá morálne opodstatnenie, tvrdí SaS

Ľubomír Galko
Ľubomír Galko (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Finančná správa podľa strany Sloboda a Solidarita (SaS) vyrubením dodatočnej dane podnikateľovi Ladislavovi Bašternákovi potvrdila nielen oprávnenosť pôvodných zistení o daňových machináciách Bašternáka, ale zároveň aj podozrenie, že sa vyhol trestnoprávnym dôsledkom na základe svojich stykov s predstaviteľmi strany Smer-SD, osobitne s Robertom Kaliňákom a Robertom Ficom. Uvádza sa to v tlačovej správe SaS, ktorú poskytla hovorkyňa strany Katarína Svrčeková. Televízia Markíza informovala, že dodatočná daň predstavuje deväť miliónov eur a týka sa aj obchodov s bytmi v bytovom komplexe Five Star Risidence.

„Postup Finančnej správy pod vedením nominanta Smeru-SD Františka Imreczeho otvára aj ďalší scenár, a to, že sa Ladislav Bašternák v rámci inštitútu účinnej ľútosti po zaplatení dodatočne vyrubenej dane z možného trestného stíhania vyviní,“ upozornil poslanec NR SR za SaS Jozef Rajtár.

Podľa liberálov zotrvávanie premiéra Fica v byte Bašternáka nemá žiadne morálne opodstatnenie, čo Fico musí vedieť. „Konanie Roberta Fica je vysvetliteľné iba tým, že v skutočnosti je to už jeho vlastný byt a vlastníctvo Ladislava Bašternáka je len na papieri, aby premiér nemusel vysvetľovať pochybné okolnosti, za akých k nemu prišiel. Preto žiadame predsedu vlády Roberta Fica, aby vlastníctvo k bytu v bytovom komplexe Bonaparte poprel a vysvetlil motívy, ktoré ho v ňom naďalej držia,“ vyzval podpredseda SaS Ľubomír Galko.

Viac o téme: Robert FicoSaSLadislav BašternákFive Star Risidence
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu