Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Reštart Procházkovej Siete? Vedeniu nechýbajú ambície: Pozrite, aké má strana plány

Radoslav Procházka bol zakladateľom a predsedom Siete.
Radoslav Procházka bol zakladateľom a predsedom Siete. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Strana #Sieť sa nezlúči s EDS. Tento scenár pripúšťal začiatkom roka vtedajší predseda #Siete Roman Brecely. Ten už strane nešéfuje, zlúčenie je podľa #Siete neaktuálne. Strana sa pokúša o reštart. Plánuje sa zapojiť do novembrových volieb do vyšších územných celkov. TASR to potvrdilo komunikačné oddelenie.

"Po udalostiach, ktoré sú všeobecne známe, strana #Sieť obnovuje komunikáciu s členmi a sympatizantmi, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom chcú podieľať na naplnení jej programu. V súvislosti s tým vykonáva aktivity zamerané na posilnenie vnútorných štruktúr a na aktiváciu svojho programového zamerania," uviedla  #Sieť. Strana bude podľa komunikačného oddelenia v budúcnosti "normálne fungujúcou stranou so všetkými ambíciami, ktoré s tým súvisia".

Oddelenie potvrdilo záujem #Siete zapojiť sa do krajských volieb, ktoré budú 4. novembra. "Viacerí členovia, najmä na východe Slovenska, aj bez oficiálnych proklamácií prejavili záujem v krajských voľbách kandidovať s podporou strany #Sieť. Takúto aktivitu, samozrejme, vítame a podporíme," napísalo komunikačné oddelenie.

#Sieť sa začala rozpadať po parlamentných voľbách v roku 2016, kedy sa dostala do Národnej rady SR so ziskom 5,6 percenta hlasov. Následne vstúpila do koalície so Smerom-SD, SNS a Mostom-Híd. Vstup do vlády vyvolal v strane nepokoj, nespokojnosť bola aj s vtedajším predsedom Radoslavom Procházkom. Skončilo to odchodmi, čím strana stratila na sile, z parlamentu sa vytratila, už tam nemá žiadneho poslanca. Všetci zo strany vystúpili. Časť týchto poslancov získal Most-Híd a došlo k zmene koaličnej zmluvy. Vládu tak už netvorí štvorkoalícia, ale len trojica Smer-SD, SNS a Most-Híd.

Predsedom po Procházkovi sa stal Roman Brecely, ktorý už ale strane tiež nešéfuje. Predsedníctvo poverilo dočasným vedením strany kancelára Mareka Čepka, ktorý bude zastávať funkciu predsedu #Siete do najbližšieho snemu. Ten bude na jeseň.

Viac o téme: Radoslav ProcházkaSieťRoman Brecely
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu