Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Najzvedavejším poslancom v tomto volebnom období je zatiaľ Beblavý

Miroslav Beblavý
Miroslav Beblavý (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Najzvedavejším poslancom Národnej rady (NR) SR je od vlaňajších marcových parlamentných volieb Miroslav Beblavý (nezaradený). Z údajov dostupných na stránke NR SR vyplýva, že v rámci parlamentného inštitútu Hodina otázok položil Beblavý členom vlády zatiaľ 68 otázok. Aj na ďalších dvoch priečkach sa umiestnili nezaradení poslanci. Na druhej skončila Simona Petrík (57 otázok) a na tretej Zuzana Zimenová (46 otázok).

Najaktívnejšími poslancami z hľadiska počtu otázok boli doteraz v klube Smeru-SD Marián Kéry a Peter Náhlik (po 28 otázok), v klube SNS to je so štyrmi otázkami Karol Farkašovský a v Moste-Híd vedie Elemér Jakab (13 otázok). V poslaneckom klube SaS vedie Branislav Gröhling (26 otázok), v OĽaNO-NOVA drží prvenstvo Martin Fecko (35 otázok), v Sme rodina Peter Pčolinský (štyri otázky) a v ĽSNS Natália Grausová (sedem otázok).

V parlamente sú aj poslanci, ktorí sa od volieb prostredníctvom Hodiny otázok zatiaľ nič neopýtali. V Smere-SD je takýchto poslancov päť, v SNS 13, Moste-Híd 11, SaS traja a v ĽSNS 11. V kluboch OĽaNO-NOVA a Sme rodina položil aspoň jednu otázku každý z jeho členov.

Aj keď poslanec položí otázku, nemá istotu, že bude zodpovedaná. Ich poradie sa totiž žrebuje. Predseda vlády má v rámci Hodiny otázok vyčlenených prvých 15 minút, zvyšných 45 minút patrí členom vlády. Dĺžka jednotlivých odpovedí premiéra aj ministrov je obmedzená na maximálne päť minút. Často sa stáva, že niektoré otázky ostanú z dôvodu uplynutia vyčlenenej hodiny nezodpovedané.

Viac o téme: Miroslav Beblavý
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu