Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Lajčák: Vo vzťahoch s Tureckom je oveľa viac rovín, než len tie, ktoré vníma europoslanec Škripek

Miroslav Lajčák.
Miroslav Lajčák. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vo vzťahoch s Tureckom je oveľa viac rovín, než len tie, ktoré vníma europoslanec Branislav Škripek. Vyjadril svoj názor minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák (Smer-SD) na Twitteri na margo vyhlásenia europoslanca Škripeka (OĽaNO), ktorý je presvedčený, že Turecko nie je pripravené vstúpiť do Európskej únie. "Rád mu pomôžem rozšíriť v tomto smere obzory," dodal Lajčák.

Škripek síce považuje Turecko za strategického partnera pre politiku EÚ na Blízkom východe, ale nevidí v ňom ďalšieho člena európskeho spoločenstva. Zároveň kritizoval zahraničnú politiku Slovenska, ktorá otvorene podporuje Turecko.

„Som znepokojený signálmi, ktoré vysiela naša vláda smerom k Turecku. Minister Lajčák opakovane podporuje vstup Turecka do EÚ. Vidíme, že režim prezidenta Erdogana prenasleduje vlastných občanov, ktorí sú jeho oponentmi. Takto spravovaná turecká krajina by preto nemala mať miesto v EÚ,” vyjadril sa po minulotýždňových rokovaniach v Štrasburgu na tému dodržiavania ľudských práv v Turecku s tým, že slovenská vláda by sa nemala prikláňať na stranu Turecka.

Viac o téme: TureckoMiroslav LajčákBranislav Škripek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu