Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

SNS vyjadruje morálnu podporu Petrovi Saganovi: K situácií sa vyjadril aj Fico

Andrej Danko
Andrej Danko (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovenská národná strana vyjadruje morálnu podporu jedinečnému Petrovi Saganovi "Výnimočnosť sa neodpúšťa. Vyjadrujeme plnú podporu nášmu cyklistovi Petrovi Saganovi." Jednoznačne definuje svoje stanovisko predseda parlamentu a SNS Andrej Danko ku včerajšiemu rozhodnutiu komisie. Na cyklistických pretekoch Tour de France bol Sagan nepochopiteľne diskvalifikovaný údajným vytlačením britského cyklistu Marka Cavendisha z trate. "To, akým spôsobom bol vyradený z pokusu získania ďalšej výhry na 4. etape slávnych pretekov je nezabudnuteľné a verím, že členovia komisie svoje rozhodnutie prehodnotia." Háji šikovnosť žilinského rodáka Andrej Danko.

 "Verím, že všetci spolu predvedieme skvelým fanúšikom ďalšiu dobrú šou." Aj takéto pozitívne slová vždy dobre naladeného Petra Sagana zazneli na cyklistických pretekoch Okolo Kalifornie. Pred dvoma rokmi ovládol toto podujatie ako víťaz. "O čo ťažšie je víťazstvo, o to väčšia radosť býva z výhry." Tento výrok pozná nejeden športovec. Určite aj s takýmto nasadením išiel Peter na profesionálne preteky do Francúzska. Peter Sagan je známy svojou skvelou kondíciou, je aktívny, často chodí do únikov, predvádza svoju šoumenskú povahu. Slovenskí fanúšikovia ho na pretekoch práve preto milujú.

"Nie som typ politika, ktorý bude vypisovať organizátorom a funkcionárom za hrubé porušenie alebo zneužitie právomocí. Nedá mi však ako fanúšikovi slovenského športu a v mene Slovenskej národnej strany, ktorú zastupujem, vyjadriť morálnu podporu svetovému cyklistovi Petrovi Saganovi. Viem, aké to je byť neprávom odsúdený a plne si uvedomujem svoju zodpovednosť za férové jednanie nielen v športovom svete." Avizuje predseda strany svoje pohoršenie. 

"Neostáva nám nič iné, len dúfať, že komisia zoberie do úvahy všetky fakty z videozáznamov z finále 4. etapy Tour de France a rozhodne v prospech slovenského cyklistu. Slovenskému fanúšikovi cyklistiky sa bude určite ťažko zapínať obrazovka, kde nenájde nášho Sagana." Hodnotí smutný záver včerajšej etapy šéf SNS.

K situácii okolo Petra Sagana sa vyjadril aj premiér Fico

Viac o téme: Andrej Danko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu