Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Danko odvolal krajského šéfa SNS v Prešove: Ten sa verejne pustil do kritiky vedenia

Andrej Danko, šéf SNS Zobraziť galériu (2)
Andrej Danko, šéf SNS (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

BRATISLAVA - Spory o župana u národniarov. Stranícki funkcionári SNS z Prešovského kraja dostali padáka od vedenia strany. Vedenie strany hovorí o nerešpektovaní vnútrostraníckej disciplíny, po ktorej prišiel zákonitý trest!však

Predsedu Prešovského kraja Eduarda Markoviča odvolali národniari spolu s prvým podpredsedom Milanom Ďuricom, popredsedom kraja Patrikom Františkom a okresnou predsedníčkou Svidníka Annou Oberstovou. Markoviča zvolila za kandidáta na tamojšieho župana krajská rada, no predsedníctvo navrhlo iného kandidáta - primátora Svitu Miroslava Škvarela.

Kontroverzný list Kaliňákovi

Čistky prišli po tom, ako sa prešovskí narodniari ozvali listom na ministerstve vnútra, kde sa sťažovali na postup vedenia strany. Týmto malo predsedníctvo porušiť stanovy SNS. V liste uviedli, že predseda SNS Andrej Danko nerešpektuje svojich vlastných členov a koná podľa seba.

Eduard Markovič
Zobraziť galériu (2)
Eduard Markovič  (Zdroj: Facebook/Eduard Markovič)

Centrála SNS to však vidí inak. Markoviča podľa nej volali na predsedníctvo, aby vysvetlil svoj postoj. Posťažovať sa mohol aj na ústrednej kontrolnej a revíznej komisii. "Tam sa mohol posťažovať v rámci strany," zareagovalo pre Topky tlačové oddelenie SNS.

Stranícky trest

Markovič podľa vedenia strany teraz musí strpieť stranícky trest. "Svojím konaním medializoval predmetnú tému a tým poškodil meno strany, pričom ani raz predmetnú tému neriešil na predsedníctve SNS, ani vnútornými mechanizmami. Z tohto dôvodu bol odvolaný zo svojej funkcie a musí strpieť stranícky trest," prezradilo tlačové.

Škvarek je lepší

Zároveň vedenie SNS tvrdí, že Škvarek má skúsenosti v komunálnej politike ako primátor mesta Svit. "Disponuje bezpochyby väčšími predpokladmi do volieb VUC aj na predsedu PSK ako pán Markovič.".

Viac o téme: ŽupanSNSAndrej DankoEduard Markovič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu