Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Koalícia by mala postaviť v Banskobystrickom kraji vlastného kandidáta, hovorí Saktor

Ivan Saktor
Ivan Saktor (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA - Kandidát na predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Ivan Saktor vyzval dnes na tlačovej besede v Banskej Bystrici súčasné koaličné strany, aby do volieb na predsedu BBSK postavili svojho kandidáta, pretože to je zodpovedný prístup voči kraju a voličom. Ak si ho za posledné štyri roky nevychovali, tak by mali ešte do konca júna aspoň oznámiť, koho zo súčasných siedmich "bojovníkov" budú podporovať.

"V našom kraji nedokážu postaviť a zatiaľ ani podporiť jedného silného kandidáta so širokou občianskou a politickou podporou. Nemožno sa preto čudovať, že medzi sklamanými občanmi sa šíri názor, že vládnej koalícii súčasný stav vyhovuje. Kraj hádžu cez palubu a nechajú v ňom ďalej vládnuť tých, čo dnes sedia na Úrade BBSK," zdôraznil Saktor s tým, že koaličné strany nejavia záujem o predvolebné dianie a namiesto toho, aby jasne povedali, koho podporia v novembrových regionálnych voľbách a mobilizovali voličov, sú ticho.

"Nechávajú v hre sedem kandidátov, z ktorých si vraj niekedy na jeseň vyberú toho, čo v prieskume bude mať najväčšie šance. Je tu sedem bojovníkov, ktorí sa pustili do kampane, míňajú na to svoje peniaze a energiu s cieľom vyhrať, a potom im niekto v septembri povie, že síce ste všetci odštartovali z rovnakej pozície, ale len jeden dobehne do cieľa," dodal Saktor.

Ako konštatoval, do volieb nového šéfa BBSK a poslancov zostáva necelých šesť mesiacov. "Koalícia doteraz nedokázala ponúknuť občanom jasnú alternatívu k súčasnému vedeniu kraja, čím vytvára priestor pre rôzne špekulácie, memorandá, pakty a podprahové nedemokratické konanie. Politické strany, ktoré by mali byť motorom zmeny, sa k voličom správajú nezodpovedne."

Pripomenul, že kraj stratil v posledných rokoch desiatky miliónov eur na investíciách a v budúcnosti to môže pokračovať. Saktor zopakoval, že sa nemieni vzdať kandidatúry v prospech iného kandidáta a tiež, že ako jediný dal verejný prísľub, že pred voľbami sa nebude uchádzať o akúkoľvek stranícku podporu, koalície ani opozície.

Viac o téme: BBSKBanskobystrický samosprávny krajIvan Saktor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu