Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Bugár kauzu čítania listov odpísal: Ak to niekto tvrdí, tak klame

Igor Matovič a Béla Bugár
Igor Matovič a Béla Bugár (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ak niekto tvrdí, že sa poslancom v parlamente čítali listy, je podľa podpredsedu Národnej rady SR a lídra Mosta-Híd Bélu Bugára obyčajný klamár.

"To hocikomu poviem aj pred súdom," povedal dnes v relácii televízie TA3 V politike."Keď chceme prečítať nejaké listy, také možnosti sú, že ani nezistíte, že listy boli otvorene, takže neblbnime," skonštatoval Bugár. Čítanie listov však vylučuje. "Keby sme to robili, tak budem čušať," poznamenal.

Kritika otvárania listov poslancov vyplýva podľa neho z toho, že opozícia, tak ako avizovala, robí koalícii zo života peklo. "Vytvára sa tu veľmi zlé napätie, ako keby všetko, čo robí vládna koalícia, je zlé," skonštatoval.

Podpredseda parlamentu nevedel odhadnúť, či sa bude v júni rozhodovať o mandáte poslanca Igora Matoviča (OĽaNO-NOVA). "Je otázne, či o tom budeme vôbec rokovať, uvidíme, ale viete, ja si myslím, že nemá nejaký význam zaoberať sa pánom Matovičom," uviedol.

Myslí si, že Matoviča dobehol vlastný štýl politiky, keď sa mu nenávisť, ktorú šíril, vrátila ako bumerang. Jeho rozhodnutie nechodiť do parlamentu pre vyhrážky od neznámeho muža nepovažuje za riešenie situácie. "Riešenie nie je to, že oslabím opozíciu a nebudem chodiť do roboty," uzavrel.

Verejnoprávnosť RTVS musí zostať zachovaná

Verejnoprávnosť Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) musí zostať zachovaná. "To je jednoznačné, od toho sa nedá cúvnuť," povedal podpredseda NR SR a predseda strany Most-Híd Béla Bugár v diskusnej relácii televízie TA3 V politike. Dodal, že RTVS za posledné obdobie urobila rôzne pozitívne zmeny. Čo tam však podľa neho ešte chýba, je to, že spravodajstvo nemôže kopírovať iné televízie, kde sa začína s tým, že kto, kedy a kde niekoho zrazil, kto havaroval, kto je mŕtvy, lebo toto nie je o verejnoprávnosti. “Verejnoprávna televízia však musí informovať o všetkom, čo môže zaujímať občanov. A tých môžu zaujímať aj autonehody. Otázne ale je, čo je dôležitejšie. Každopádne politik do toho nemá čo kecať,“ povedal Bugár.

Čo sa týka napríklad menšinového vysielania, ktoré je podľa Bugára stále nedostatočné, ako dobrý príklad uviedol Rádio Patria, kde rozhlas dostal väčší priestor a informuje o všetkom, čo je dôležité v regiónoch, ale aj o tom, čo je dôležité v politike, či z opozičnej strany, alebo z koaličnej strany.

Podpredseda NR SR sa nechcel vyjadriť ku kandidátom na post riaditeľa RTVS, len pripomenul, že niektorí kandidáti budú mať problém získať hlasy poslancov klubu Mostu-Híd. Na otázku redaktora týkajúcu sa kandidáta Jaroslava Rezníka Bugár odpovedal, že "nechce cez médiá prezentovať kritické názory Mostu-Híd na niektorých kandidátov, ale je pravda, že s kandidátom Rezníkom má väčšina poslancov strany problém."

Viac o téme: ListyIgor MatovičBéla BugárListová kauza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu