Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Známy zabávač Andrásy si zavaril: Status o fašistoch, ktorý vyvolal vášne

Oliver Andrásy Zobraziť galériu (3)
Oliver Andrásy (Zdroj: FB / Oliver Andrásy)

BRATISLAVA - Jeden status, ktorý rozpútal poriadnu diskusiu. Zabávač Oliver Andrásy, ktorý počas svojej kariéry pôsobil v niekoľkých obľúbených reláciách Slovákov, zrejme nečakal, že pár vetami spôsobí až taký poprask.

Andrásyho status nasledoval po udalostiach, ktoré sa dotýkali kotlebovcov. Polícia totiž prehľadávala kanceláriu poslanca ĽSNS Stanislava Mizíka a neskôr bol obvinený aj Milan Mazurek. „Myslím, že postihovať ľudí za NÁZOR je choré. Nech by ten názor bol akýkoľvek. Aj extrémny," napísal Andrásy a dodal, že podľa neho trestným činom môže byť len čin, nie názor.

V ďalšom statuse už tvrdil, že by nebol rád, ak by sa vyjadrenie spájalo s konkrétnou kauzou. To už totiž jeho status masovo šírili priaznivci práve ĽSNS, ktorý exmoderátorovi vyvolávali na slávu, zatiaľ čo druhá strana sa o ňom vyjadroval s posmeškami.

Inkriminovaný status Olivera Andrásyho
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB / Prečo ľuďom hrabe?)

Známa postava slovenskej televíznej scény po vlne súhlasných aj nesúhlasných reakcií neskôr svoje tvrdenia ešte raz korigovala. „Obávam sa, že ten môj predchádzajúci status niektorí nedobre pochopili," napísal v pokračovaní.

Andrásy dodáva, že rozhodne nie je priaznivcom radikálnych a extrémistických názorov, len si myslí, že by tieto prípady mala riešiť spoločenská diskusia a nie polícia. „Pokiaľ teda nebola naplnená skutková podstata nejakého trestného činu. Bodka. Nech mi nikto nedáva do úst niečo, čo som nepovedal, ani nenapísal," uzatvoril.

Status Olivera Andrásyho
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB / Oliver Andrásy)

Viac o téme: Oliver Andrásy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu