Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Mazurek podal sťažnosť proti obvineniu za šírenie extrémizmu

Milan Mazurek
Milan Mazurek (Zdroj: TASR - Michal Svítok)

BRATISLAVA – Poslanec NR SR za Ľudovú stranu Naše Slovensko Milan Mazurek si už prebral obvinenie z trestného činu šírenia extrémizmu a podal proti nemu sťažnosť. Potvrdil to zdroj z polície.

Polícia obvinila Mazureka v apríli, len deň po tom, ako vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil iného poslanca ĽSNS Stanislava Mizíka. Mazurek sa mal dopustiť trestného činu podnecovania, hanobenia a vyhrážania osobám pre ich príslušnosť k niektorej rase, národu, národnosti, farbe pleti, etnickej skupine alebo pôvodu rodu. Mazurekovi hrozí vyššia sadzba ako Mizíkovi, pretože sa mal dopustiť závažnejšieho spôsobu extrémizmu.

"Môžeme potvrdiť, že vyšetrovateľ národnej kriminálnej agentúry vo štvrtok 27. apríla obvinil osobu M. M. z prečinu podnecovania, hanobenia a vyhrážania osobám pre ich príslušnosť k niektorej rase, národu, národnosti, farbe pleti, etnickej skupine alebo pôvodu rodu," informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. Podľa našich informácií Mazurekovi ešte nebolo obvinenie doručené.  

Mazurek sa kriticky na adresu islamu vyjadril aj v parlamente. „Islam je viac než náboženstvo, je to krutý, odporný a neľudský politický systém,“ vyhlásil poslanec. Za svoj výrok sa musel, podobne ako Mizík, v pléne ospravedlniť. Obaja však priestor zneužili na ďalšiu kritiku tohto náboženstva a dnes musia zaplatiť pokutu vo výške 1 000 eur.

Viac o téme: ExtrémizmusMilan Mazurek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu