Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tajný hosť Iveta Radičová v priamom prenose: Prehovorila o najväčšom probléme Slovenska

Iveta Radičová
Iveta Radičová (Zdroj: joj.sk)

BRATISLAVA - Tajným hosťom jojkárskej relácie Inkognito bola v pondelok večer expremiérka Iveta Radičová. Okrem vtipných príbehov ešte zo svojho pôsobenia na poste premiérky či ministerky sa vyjadrila aj k terajšej politickej situácii.

Radičová spomínala na svoje premiérovanie aj na začiatky v kresle ministerky práce, sociálnych vecí a rodiny. Práve z tohto obdobia uviedla vtipnú príhodu. „Prídem do pracovne a tam taký veľký stôl a kopy, kopy, kopy papierov na schválenie a podpísanie," tvrdí. S hrôzou si vraj v hlave premietala, že to bude trvať týždne, kým všetko prejde - a preto začala s čítaním. 

Na druhý deň ráno ju však čakalo prekvapenie. „Ráno vstúpi do pracovne a ostali tam dve malé kôpočky a po ministerstve sa šírila veta "Pozor, ona to číta!"," s úsmevom hovorí a dodáva, že zrazu nebolo potrebné podpisovať a schvaľovať toľko vecí.

Vulgarizácia politickej scény

Expremiérka sa ešte predtým pre redaktora JOJ vyjadrila aj k terajšej politickej situácii. „Myslím si, že zažívame nie ľahké obdobie z hľadiska miery politickej nekultúrnosti a vulgarizácie politickej scény. Ale to, čo najmä pociťujem ako problém je, že z politiky zmizli tie témy, ktorými ľudia naozaj žijú a čo ich v každodennosti trápi," tvrdí Radičová. 

Dodáva, že je síce dôležité, že ekonomicky rastieme a nezamestnanosť klesa, avšak podľa bývalej premiérky nám zlyhávajú nám služby, zdravotná starostlivosť a Slovákov vraj tiež trápia nízke príjmy.

Na otázku, či plánuje návrat do politiky, mala Iveta Radičová rovnakú odpoveď, ako doteraz: „Päť rokov odpovedám na túto otázku úplne rovnako...“ 

Viac o téme: Iveta Radičová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu