Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zmeny v štruktúrách Smeru: Novými krajskými predsedami sa stali Podmanický a Raši

Richard Raši
Richard Raši (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Predsedníctvo Smeru-SD dnes za nových krajských predsedov v Žilinskom a Košickom kraji zvolilo Jána Podmanického a Richarda Rašiho. Posty krajských predsedov sa uvoľnili po tom, čo na decembrovom sneme strany boli za podpredsedov Smeru zvolení Juraj Blanár a Peter Žiga, ktorí dovtedy stáli na čele krajských straníckych organizácií.

Podmanický je poslancom NR SR od roku 2006. Od roku 2007 je okresným predsedom Smeru v Čadci. Členom strany je od roku 2000. Podmanický je od roku 2003 starostom kysuckej obce Stará Bystrica a od roku 2005 je aj poslancom žilinského krajského zastupiteľstva.

Podmanický je reprezentantom konzervatívneho krídla v Smere. V roku 2008 presadil sprísnenie registrácie cirkví. Odvtedy na Slovensku nebola zaregistrovaná žiadna nová cirkev. Zasadzoval sa tiež za ústavnú ochranu manželstva a bol iniciátorom novely Zákonníka práce, ktorou sa tento týždeň zakázal maloobchodný predaj počas štátnych sviatkov a dní pracovného pokoja. Smer ho vo februári testoval v prieskumoch verejnej mienky ako kandidáta na žilinského župana v jesenných regionálnych voľbách.

Raši je členom Smeru od roku 2011. V prvej vláde Roberta Fica bol ministrom zdravotníctva od júna 2008 do júla 2010. V decembri 2010 sa stal primátorom Košíc. Od toho istého roku je aj poslancom NR SR. Počas pôsobenia na čele rezortu zdravotníctva zaviedol referencovanie cien liekov, teda cena lieku nesmela byť vyššia ako bolo šesť najnižších cien v Európe. Košice boli pod jeho vedením Európskym hlavným mestom kultúry.

Viac o téme: Richard RašiSmer-SDJán Podmanický
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu