Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Brecely otvorene o problémoch s eurofondmi: Môže to nahrať kotlebovcom

Roman Brecely
Roman Brecely (Zdroj: FOTO TASR - Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Slovensko má naďalej problémy s čerpaním eurofondov, ale málo sa o tom hovorí. Myslí si to predseda #Siete Roman Brecely, podľa ktorého môže pre tieto problémy dôjsť k ešte väčšej frustrácii voličov, čo pomôže Marianovi Kolebovi a jeho ĽSNS.

Brecely pripomína, že na Slovensko pritiekli prostredníctvom eurofondov miliardy eur. "Spleť byrokracie spôsobila mnohým znechutenie, no tá skutočná frustrácia prišla až neskôr, keď sa stalo verejným tajomstvom, že eurofondy vytvárajú prostredie pre korupciu a klientelizmus," opisuje Brecely.

Poukazuje na problémy s čerpaním dotácií, ktoré podľa neho pretrvávajú, no málo sa o nich informuje. Brecely zároveň upozorňuje, že v prípade zistenia nedostatkov pri čerpaní, Slovensko bude musieť vrátiť sumu, ktorá nebola použitá správne. Problémy s čerpaním eurofondov a prípadné vracanie peňazí môže podľa neho prispieť k ešte väčšej frustrácii voličov až k hnevu. Ten sa môže podľa Brecelyho otočiť proti tzv. štandardným politikom.

"Postoje Slovákov k EÚ sú čoraz vlažnejšie a ani otvorená nespokojnosť s úniou už dávno nie je zriedkavým javom. V tomto kontexte by prípadné vracanie finančných prostriedkov, na ktoré sa pochopiteľne poskladáme všetci, mohlo mať mimoriadne negatívne dôsledky. A nielen ekonomické," varuje Brecely. Dodáva, že to môže pomôcť kotlebovcom.

"V kontexte Kotlebovej dlhodobo konzistentnej rétoriky – kritickej voči EÚ, bude mať megaškandál so socializáciou strát za plytvanie eurofondov na poradenské a 'špeciálne' služby sotva iného politického víťaza. A to už je nielen obrovská ekonomická, ale aj politická hrozba," uzatvára.

Viac o téme: EurofondyMarian KotlebaRoman Brecely
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu