Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Minister obrany Gajdoš tvrdí: Denník SME klame a zavádza, nedal som zatvoriť Novú Polianku

Peter Gajdoš
Peter Gajdoš (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Minister obrany SR Peter Gajdoš nikdy nevydal pokyn na zatvorenie Vysokošpecializovaného ústavu pľúcnych chorôb v Novej Polianke. Denník SME v sérii článkov, ktoré publikoval dnes na stranách 1 až 3 pod názvami: „SNS zrušila kúpele v Tatrách“, „SNS kúpele nerozvíja, ruší ich“, „Plán nie je, areál pod Tatrami pustne“ klame a účelovo spája zatvorenie zariadenia v Novej Polianke s témou kúpeľníctva, ktorého podpora je jednou z priorít Slovenskej národnej strany.

O zatvorení Vysokošpecializovaného ústavu pre pľúcne choroby v Novej Polianke rozhodlo predchádzajúce vedenie akciovej spoločnosti Horezza, pod ktoré toto zariadenie patrí. A v tejto súvislosti pripomíname, že celý proces bol rozbehnutý ešte za predchádzajúceho vedenia ministerstva obrany.

Minister obrany SR Peter Gajdoš sa po nástupe do funkcie oboznámil so zámerom vtedajšieho generálneho riaditeľa o transformácii prevádzky na klimatické kúpele a hotel a vyjadril svoj nesúhlas. Klamstvom je aj tvrdenie, že Ministerstvo obrany SR požiadalo, aby zariadenie prišlo o povolenie na prevádzku. Práve naopak nové vedenie akciovej spoločnosti Horezza, ktoré bolo vymenované ministrom obrany Petrom Gajdošom chce opätovne požiadať o povolenie na prevádzkovanie zdravotníckeho zariadenia.

Autor Peter Kováč v článku tiež účelovo manipuluje s informáciami v titulkoch, kde tvrdí, že Slovenská národná strana ruší kúpele v Tatrách, a to napriek tomu, že Vysokošpecializovaný ústav pľúcnych chorôb v Novej Polianke nimi nikdy nebol. Od svojho vzniku slúžil ako liečebňa a nemocnica a ako sme aj denník SME upozornili, súčasné vedenie chce opätovne požiadať ministerstvo zdravotníctva o vydanie povolenia na prevádzkovanie zdravotníckeho zariadenia.

Zároveň pripomíname, že pod súčasným vedením Ministerstva obrany SR a akciovej spoločnosti Horezza sa nerozpredával žiadny majetok zdravotníckych a rekreačných zariadení, ako tomu bolo v minulosti. Informovala o tom dnes hovorkyňa MO SR Danka Capáková.

Viac o téme: Peter GajdošDenník SME
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu