Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Nechutné hádky v parlamente pokračujú: Všetko začalo vystúpením Danka

Andrej Danko
Andrej Danko (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Bývalý predseda SNS Ján Slota mal rovnaký štýl, ako niektorí súčasní zástupcovia opozície. Vyhlásil to dnes predseda Národnej rady SR Andrej Danko a šéf SNS počas rozpravy ku koaličnému návrhu novely Rokovacieho poriadku NR SR s tým, že ide o rovnaké správanie a rovnaké hulvátstvo.

"Mám plné zuby urážok zo strany opozície a tlačových konferencií každého poslanca ku všetkému," povedal Danko a svoju kritiku adresoval najmä lídrovi OĽaNO-NOVA Igorovi Matovičovi. Kým podľa Danka koalíciu spája rozum, racionalita a cieľ, aby Slovensko nemalo hanbu na európskej politickej scéne, po opozičných mítingoch ostávajú skrvavení ľudia.

"Čo by ste povedali mne, keby po mítingu SNS v Terchovej ostala skrvavená žena? Vaša politika je urážať," odkázal Danko. Hnutie OĽaNO-NOVA je podľa Danka zhlukom náhodných ľudí. "Začalo to stranou SaS a pokračovalo to vami. Vy neviete, čo je politická zodpovednosť. Po voľbách chcete s Dankom vytvoriť vládu, ale do chrbta by ste mu pichli dýku. Neviem, či vás otec bil, ale mňa to nezaujíma. Ide z vás zlo, je ťažké nemať dostatok lásky v detstve," povedal Matovičovi Danko.

Podľa jeho slov preto nový rokovací poriadok musí zastaviť urážky v parlamente. "Nie je žiadne porušenie demokracie stanoviť časový limit na vystúpenie, je to aj v iných štátoch," zopakoval argument Danko. Problém podľa jeho slov je, že opozícia nedovolí koalícii pracovať. "Blokujete naše iniciatívy svojimi teátrami. Parlament vás zaujíma len do druhej, do kedy majú médiá uzávierku, potom sa vytratíte. Túžite po moci, ale priniesli by ste len zlo," odkázal Danko a opozíciu poprosil, aby osobne neurážala SNS preto, že sa Danko snaží urobiť poriadok.

Matovič sa po tomto vystúpení rozhodol, že Dankovi bude už len tykať, lebo si ho neváži. "Vieš, že viac ako 20 rokov otca nemám, lebo zomrel na rakovinu. Je to podlosť, takto útočiť a zároveň prosiť, aby sa neútočilo osobne. Ako môžeš byť takto podlý? Zrejme hovoríš o sebe, že ťa otec bil. Môj otec sa nemôže brániť, ale tvoj je mečiarovský privatizér, a ty si mu pri tom pomáhal," odkázal Dankovi.

Alojz Baránik (SaS) Danka upozornil, že pri tvorbe novely rokovacieho poriadku sa inšpiroval európskymi krajinami, v ktorých sa na rozdiel od Slovenska zlodeji zatvárajú, kým u nás prekvitajú. "Povedať, že nechajte systém, nech pracuje, je preto na pováženie," myslí si.

Jozef Viskupič (OĽaNO-NOVA) je presvedčený, že sa nedá hlbšie preraziť dno, ak rečník použije rodinných príslušníkov. "Zaútočili ste na konkrétneho otca poslanca a jeho detstvo. Je to totálna žumpa. Môžte zopínať ruky akokoľvek, teraz ste sa demaskovali," odkázal Viskupič.

Viac o téme: OpozíciaIgor MatovičJán SlotaAndrej DankoJozef ViskupičOĽaNO
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu