Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Danko sa so Schulzom dohodol na dôležitom dátume: V októbri k nám prídu politické špičky

Andrej Danko
Andrej Danko (Zdroj: SITA)

ŠTRASBURG - Poznajme sa lepšie, s týmto cieľom prídu 7. októbra na Slovensko predsedovia národných parlamentov všetkých členských štátov Európskej únie. Na termíne sa dnes dohodol predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS) so šéfom Európskeho parlamentu (EP) Martinom Schulzom na rokovaní v Štrasburgu.

„Slovensko bude mať historickú možnosť privítať predsedov národných parlamentov všetkých členských krajín únie,“ oznámil po rokovaní Danko. So Schulzom hovoril o kooperácii medzi NR SR a EP počas slovenského predsedníctva v Rade EÚ. „Stretnutie bolo aj o vymieňaní si informácií a o prehlbovaní spolupráce,“ doplnil Danko. 

Partneri hovorili aj o utečencoch a povinných kvótach. Danko je rád, že sankcie za odmietnutie utečencov už nie sú témou dňa. Teší ho aj to, že Európa vníma spoluprácu slovenských a maďarských strán vo vládnej koalícii na Slovensku. „Prekonanie sebectva národov je jediná cesta pre spoluprácu a existenciu Európy,“ vyhlásil Danko.

Potrebu spolupráce a počúvania sa vyzdvihol aj podpredseda NR SR Béla Bugár (Most-Híd). „Pre spoluprácu je dôležité, aby sme sa počúvali a pochopili potreby toho druhého. Treba sa počúvať, a nie vnucovať menšine názor väčšiny,“ povedal Bugár. Platí to podľa neho nielen pre Slovensko, ale aj pre celú Európsku úniu.

O vzájomnom rešpektovaní názorov hovoril aj Martin Schulz. Je to podľa neho potrebné aj pre efektívne fungovanie Európskeho parlamentu. Ocenil, že národniarska SNS a maďarský Most-Híd dokážu vo vláde spolupracovať. „Je to historický moment,“ vyhlásil.

Viac o téme: Andrej DankoMartin Schulz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu