Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Opozícia odsúdila útok na novinára: Je to hulvátska metóda, mafiánske praktiky sú späť

Jozef Viskupič
Jozef Viskupič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Opoziční poslanci Národnej rady SR z klubov OĽaNO-NOVA a SaS sa postavili za novinára, ktorému nedávno podpálili auto. Za výbuchom vidia mafiánske praktiky, ktorými mal byť podľa nich novinár Miloš Majko potrestaný za to, že sa istého starostu pýtal, či využíva služobné auto na osobné účely. Majko sa venuje samosprávnej politike.

"Stal sa obeťou šikany," vyhlásil na dnešnej tlačovej konferencii v NRSR Jozef Viskupič z OĽaNO-NOVA. Ján Budaj (OĽaNO-NOVA) sa pýta ministrov vnútra a spravodlivosti Roberta Kaliňáka (Smer-SD) a Lucie Žitňanskej (Most-Híd), aká forma demokracie panuje na Slovensku a aká spravodlivosť je v roku 2016. "Keď sa udiala takáto desivá udalosť na verejnom priestranstve," doplnil Budaj s tým, že podpálením auta došlo k verejnému ohrozeniu.

Gábor Grendel z OĽaNO-NOVA považuje podpálenie auta za hulvátske metódy, aké sa využívali v 90. rokoch. Vyzýva ministerstvo vnútra, aby v seredskom regióne posilnilo policajnú prítomnosť. "To, čo sa deje, to, ako zlo funguje na všetkých poschodiach spoločnosti, je varovné. Prepadávame sa do čias, kedy sa rukou podsvetia nechávali vybuchovať bavoráky," doplnil Peter Osuský zo SaS. 

Majkovi podpálili auto minulý týždeň. Polícia zadržala dve podozrivé osoby. "Páchatelia sa priznali, že dostali objednávku a 200 eur za vypálenie auta nezávislého kritického novinára. Jeden bol prepustený, že bol len vodič, druhý je odsúdený, na základe dohody o vine a treste dostal podmienku na jeden a pol roka," poukázal Budaj s tým, že novinár Majko má zničené auto a polícia už nič nechce vyšetrovať. "Podľa jej mienky došlo len k priestupku, k poškodeniu cudzej veci," pohoršil sa Budaj.

Viac o téme: SaSJozef ViskupičOĽaNOMiloš Majko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu